Софийската филхармония започва 2019 с Йохан Щраус-син

Софийска филхармония

Снимка: Софийска филхармония

Софийската филхармония стартира новата 2019 година с музика она Йохан Щраус–син. Първият концерт е посветен на Виенската музика. На 10 януари е премиерата за България на концертно изпълнение на оперетата Die Blindekuh (Игра на криеница) от Йохан Щраус-син. Билетите за първия за 2019 г. концерт са от 12 до 25 лв. Могат да се купят от касата на зала "България, Ивентим, Тикетсбг и Ипей, съобщава artsofia.bg.

Филхармонията ще изпълни поризведението под диригенството на  Дарио Салви, a солисти са млади оперни таланти от Виена. За истинскимузикални шедоври се признават едни от най-популярните произведения на „Кралят на валса” Йохан Щраус–син, които са се первърнали в танцувални жанрове.

Около 500 произведения е оставил в наследство – валсове, мазурки, полки, кадрили, маршове и 15 оперети Щраус-син. Сред тях, наред с прочутите „Прилепът”, „Цигански барон”, „Една нощ във Венеция”, е и по-малко известната Die Blindekuh (Игра на криеница).

Увертюрата на Blindekuh се смята за един от шедьоврите на композитора. Премиерата на оперетата в България е по идея на маестро Дарио Салви, които е почетен член на Щраусовото общество във Великобритания.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right