Столично училище с концерт-спектакъл, посветен на Илинденско-Преображенското въстание

-

Снимка: Facebook, 140 СУ "Иван Богоров"

140-о Средно иновативно училище "Иван Богоров" в столицата ще представи грандиозен концерт спектакъл под патронажа на президента, съобщават от училището. Концертът носи заглавието "Слушам ви гласа жалостен" и е посветен на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

В събитието, което ще бъде на 12 септември, ще участват над 250 изпълнители. На сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски" те ще представят фолклорни музикално-танцови произведения. Спектакълът е изграден на основата на текстове от романите на Димитър Талев. Сценарият е на Петьо Кръстев, музиката е на Кирил Стефанов, Петьо Кръстев, Стоян Пауров и Стефан Чапкънов. Хореографията е дело на Николай Цветков, Георги Гаров, Марио Егов, Иван Донев и Костадин Низамов. Сценографията е на Мартина Иванова, а режисьор е Георги Гаров. Организатор на събитието е Марио Гергинов.

В концерта-спектакъл ще участват ученици от професията "Танцьор" в 140-о Средно училище "Иван Богоров" в София; фолклорен ансамбъл към Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград, с главен художествен ръководител проф. Николай Цветков; представителен хор и оркестър към АМТИИ "Проф. Асен Диамадиев" в Пловдив, с ръководител проф. Костадин Бураджиев; академичен танцов театър към Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", с ръководител доц. Ивайло Иванов; ученици от професията "Танцьор" в Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" във Варна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right