Столичното кино "Влайкова" с модерна кино машина, дарителската кампания продължава

Столичното кино "Влакова" с модерна кино машина, дарителската кампания прод

Снимка: Фейсбук, кино "Влайкова"

Необходими са средства за ремонт на покрива на сградата на "Цар Иван Асен II", № 11

С дарителска кампания през 2020 г. се модернизира емблематичното столично кино "Влайкова". Въпреки че ни затварят трети път усхпяме да пуснем нови филми и премиери на нашето дигитално кино. Вече имаме всички нови филми. Надяваме се, че 2 - 3 дни или след 2 седмици ще ни пуснат отново.

Това каза пред БНР режисьорът Олег Ковачев, който е председател на настоятелството на софийското читалище „Антон Страшимиров-1926”, към което е киносалонът.

Киното вече разполага с новия филм на Лиъм Нийсън "Закрилникът", но в момента заради епидемията от COVID-19 кина и театри са затворени. При отварянето посетителите ще могат да избират от интересни европейски, американски и български заглавия. 

От 8 април т . г започва Киномания с 10 заглавия в кино "Влайкова".  "Най-важното беше тази киномашина да влезе, защото не само като звук, но и като изображение киното вече е между най-модерните български кина", каза Олег Ковачев.

Той коментира, че за 95-годишно кино обновяването  е заслужено и то е благодарение на дарители. Над 400 души изпратили пари и продължава дарителската кампания, защото са необходими нови тонколони, както и механизъм за завесата, който в момента е 60-годишен.

"Има хора, които продължават на даряват, за да стане истински кинотеатър. Зрителите вече разбраха, че имаме нови филми" – започва любимият ни от детските години герой от "Рицар без броня"", каза Ковачев пред БНР.

Продължава дарителската кампания за кино "Влайкова", тъй като сградата на столичната ул. "Цар Иван Асен II", № 11 има нужда от ремонт, защото покривът тече. "Вярваме, че с вашата помощ и нашите усилия ще постигнем същия успех, който достигнахме благодарение на всички вас, за закупуването на дигиталната прожекционна машина /DCP/, с която започнахме да излъчваме всички филмови заглавия влизащи в страната ни", призовават на фейсбук страницата "Кино Влайкова" .

Дарения се приемат в кутии, които се намират в чайната на фоайето и в канцеларията на читалището, както и на банкова сметка:

Образцово народно читалище „Антон Страшимиров-1926”
BG54UBBS88881000285347
UBBSBGSF
ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right