В понеделник обявяват наследника на Бронзовата къща

Бронзова къща

Снимка: Фейсбук

Кое ще бъде произведението на изкуството, което ще наследи скандалната Бронзова къща на мавзолея? В понеделник ще стане ясна новата творба. Процедурата по избора е към края. Следващият артпроект, който ще се реализира в центъра на София срещу Двореца- НХГ се избира по програма "Навън" на дирекция "Култура" на Столична община.

Комисията вече има фаворит, но той трябва да бъде одобрен от Творческия съвет, който ще заседава утре, в края на деня, съобщиха пред Столица.bg от програмата. От днес вече окончателно и изцяло е премахната, породила спорове инсталация Бронзовата къща. Тя беше посветена на европредседателството на България през 2018 г. Демонтажът на й започна в края на миналата седмица.

Новото произведение на съвременното изкуство трябва да се съобрази със спецификата и параметрите на мястото. По програма "Навън" кандидатстват 18 проекта. Сред тях има класическа склуптора, инсталации, инсталации със стенопис, а като цяло голям диапазон от медии, уточниха от програмата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right