Варианти за наградите "Аскеер"- от нулева година до връчването им на 1 ноември

Варианти за наградите "Аскеер"- от нулева година до връчването им на 1 ноем

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

От нулева година за наградите „Аскеер“ до връчването им, както е обичайно, на празника на писмеността и културата 24 май, но на виртуална церемония. Това са едва две от възможностите, които екипът на организаторите обсъжда, съобщава „Монитор“, цитирайки председателя на фондация „А`Аскеер“ и актьор от Театър "Българска армия" Владислав Виолинов. Обикновено за излъчване на номинациите на членовете на журито се налага да изгледат над 100 спектакъла – на софийски театри и извънстолични. Сега, преди рестрикциите да спрат масовите публични събития, те са успели да „отметнат“ около 70. 
 
Друг обсъждан вариант е удължаването на срока за номиниране и провеждане на церемонията на 1 ноември – Деня на народните будители. „През ноември театърът ни има 70-годишнина, а „Аскеер“ закръглява 30 и двете събития може да се съчетаят“, коментира ръководителят на фондацията. 
 
Мисли се и просто за обявяване на тазгодишните номинации и награди или само награди без каквато и да било церемония, или честване само на почетния „Аскеер“ за цялостно творчество. Ако извънредното положение се отмени на 13 май, все още няма да е късно да се организира и истинско шоу за връчване на статуетките, но то ще е без публика, а ще се предава онлайн, предположи Владислав Виолинов. Ала равни възможности има и да бъде обявена нулева година за Аскеерите и съчетаването на 2 церемонии догодина, като се оценява театралната продукция на двата минали сезона.
 
Наистина, вариантите са твърде много, но неизвестните са повече от тях, затова в момента не можем да кажем към кой от тях клоним. Предстоят разговори в управителния съвет на фондацията и с ръководството на театър „Българска армия“, защото двете институции сме неразривно свързани в решенията си“, обобщи Виолинов. И според него, и според мениджърския екип на трупата, за окончателно насрочване или отлагане на събитието трябва да се изчака ключовата дата 13 май, за да се види ясно при какви конкретни условия театрите ще възобновят дейността си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right