Виртуозен пианист с концерт в столичния НДК

-

Снимка: НДК

Виртуозният пианист Иван Янъков ще изнесе рецитал в зала 9 на НДК. Събитието е на 27-ми септември (сряда) от 19:00 часа. В Националния дворец на културата софийската публика първа ще има възможността да чуе творбите в наскоро записания му в Амстердам албум, който ще излезе през декември.

Програмата включва творби от Йозеф Хайдн, Цезар Франк, Сергей Рахманинов, Питър Фриббинс, Нимрод Боренщайн, Добринка Табакова и Георги Арнаудов.

В концерта ще прозвучат и две български произведения, сред които и „Ноктюрно“ на Добринка Табакова, което само преди броени дни артистът представи като сингъл във всички световни музикални дигитални платформи. През последните пет години пианистът винаги изпълнява поне по едно родно произведение във всички свои рецитали в чужбина, споделя самият той.

Пианист и диригент, Иван Янъков изнася концерти в над 30 страни в Европа, Австралия, Северна Америка и Азия. Свирил е като солист на редица оркестри и е имал изяви в множество големи зали, сред които Sydney Town Hall в Австралия, Cadogan Hall и Saint Martin-in-the-Fields в Лондон, Tokyo Metropolitan Theatre Concert Hall и др. Негови албуми и сингли са достъпни в над 120 световни дигитални платформи, сред които iTunes, Spotify, Amazon, Deezer и YouTube, а дисковете му се радват на популярност сред ценителите на класическата музика в цял свят.

В България артистът е бил солист на редица оркестри, сред които Софийска филхармония, Софийски солисти и оркестъра на Classic FM. Има изяви на Европейския Музикален Фестивал, Новогодишен музикален фестивал, Салона на изкуствата в НДК, дните “Недялка Симеонова”, многокократно на “Аполония”, както и на “Варненско Лято”.

Заедно с НДК, пианистът е съосновател на проекта Четиримата Пианисти. В няколко концерта той заедно с Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски младши, взривяват публиката на зала №1. Концертът им в лондонската зала Cadogan Hall е разпродаден месеци предварително. Очакват ги турнета и концерти в други части на Европа и Азия.

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right