Новините в София: Най-важното за деня 2 януари, 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 януари, 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес,  2 януари, 2021 г.

Общинската АГ "Шейново" с рекорден брой бебета за последните 9 години

2364 бебета са се родили през 2020 година в общинската Втора АГ болница "Шейново" в София". Броят на новородените е рекорден за последните 9 години, съобщи д-р Явор Лозанов, цитиран от БГНЕС. Бебетата през изминалата година са с 200 повече от 2019 г., уточни лекарят от "Шейново". Последното бебе - момченце, за 2020 година е изплакало в 23:15 ч. на 31 декември – момченце. Първото се е родило в ранните часове на 1 януари и също е момче.

Опашки на Симеоновски лифт, столичани се изнесоха на Витоша (СНИМКИ)

Столичани, които си останаха в София за празниците вчера и днес се изнесоха към Витоша. Заради епидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 хората нямат голям избор и единствените места за разходка са планината, паркове и градини в града. Километрична опашка се образува днес на Симеонвския лифт. "Всичко живо на Витоша", коментираха в социалната мрежа граждани от чакащите да се качат на Витоша с въжената линия до "Алеко".

Неадекватен столичанин излезе сред автомобили в Красна поляна (ВИДЕО)

Неадекватен, дезориентиран и агресивен млад мъж излезе на пътното платно сред минаващите автомобили в столичния Кръсна поляна. Видимо объркан, пиян, друсан или болен няма значение, падна на пътя и само Господ го опази от прегазване и вкарване в затвора на невинен шофьор. Видеото бе публикувано в социалната мрежа и предизвика доста гневни коментари на възмутени от безотговорното отношение на младежа. На 1 януари, по къс ръкав и къси панталони, той застава на спирка на градския транспорт. След това неадекватно излиза, залитайки, на пътното платно в опит да си спре такси.

Родители за безопасно образование: Да не се отварят градини и училища в София и страната

Две организации "Родители за безопасно образование" и "Science in the Crisis" с седалища в столицата се обявиха срещу заповедта на просветния министър Красимир Вълчев. Те са против отварянето на детски градини, ясли и училища на 4 януари 2021 г., понеделник, в София и страната. Учениците от I до IV клас приключват с обучението в електронна среда - дистационно и влизат в класните стаи. Детските градини в София също започват да работят след попълване на декларация от родителите.

"Живите дракони – Зимна приказка" в София: Язда на дракони и археологически разкопки

Новият атракцион "Живите дракони – Зимна приказка" в най-новия столичен парк Възраждане работи днес от 10 до 20 часа. В столицата това в момента е единственото място за забавление на малки и големи. Забавната зона с интерактивни игри е на мястото на някогашния цирк под МВР болница и ще остане до края на март 2021 г. В "Живите дракони – Зимна приказка" децата стават от приключения в търсене на тайни. Малчуганите могат да скачат на батут сред огнените дракони. Най-големият е 8 метра, говори и се движи. Децата могат да ги яздят и да се снимат, докато драконът се движи. Също така малчуганите могат да се почувстват като Индиана Джоунс и да участват в археологически разкопки.

76 заразени с COVID-19 в София за денонощието, в страната са 274

274 заразени с COVID-19 за денонощието в страната, от тях 76 са в София, а 11 в София област. Позитивните резултати са установени с PCR - 160 и 114 с бърз тест за антигени, показват данните на Единния информационен портал. Направените тестове общо са 4747 - PCR - 1831 и бърз за антигенен 616. На лечение в болница в интензивни отделения са 462 души. Излекуваните за последните 24 часа са 816. Починалите са 28.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right