Естетическата групова гимнастика отчете 2021 за най-успешната година

Естетическата групова гимнастика отчете 2021 за най-успешната година

Снимка: Фейсбук

БФ по естетическа групова гимнастика отчете 2021 г., като най-успешната в последните години.

Националният отбор за жени в състав Михаела Лилкина, Сибила Карпачева, Миряна Чолакова, Добромира Ставрева, Виктория Берова, Христиана Ковачева, Сияна Табакова и Карина Нейкова спечелиха златни медали на Световния шампионат и Световната купа в София през юни, както и бронз отборно на Световното първенство в Хелзинки през ноември.

Старши треньорът Кристина Ташева твърди, че момичетата са се представили отлично през годината, съобщи Радио София.

Тя също така заяви, че последните 5-6 години са били трудни за тях, защото не са получили финансиране. Въпреки всичко, през последните две години момичетата са се представили отлично.

Отборът запазва горе-долу този състав, ще има тестове за попълване на съставите, защото някои от гимнастичките имат физически проблеми, с които отборът опитва да се справи, споделя Ташева.

Президентът на федерацията Мариета Дукова даде на състезателките и треньорката красиви плакети за силното им представяне през годината.

Според нея това са символични награди, един спомен за 2021 година. С тях се показва,че трудът се цени. Дукова, каза още, че момичетата пишат историята на българската естетическа гимнастика, която има бъдеще. Тя разкри, че се обмисля да има резервен състав на националния отбор за жени.

БФ естетическата гимнастика няма финансиране от Министерството на спорта от 2016 г. насам. През следващата година Световните купи ще се проведат в Естония, Казахстан,Финландия и Малайзия, а световното първенство е през ноември в Австрия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right