Фондация „Стоян Камбарев“ и Столична община предизвикват младите кинотворци

-

Снимка: unsplash

Фондация „Стоян Камбарев“ предизвиква младите кинотворци, като им предоставя възможността за участие и победа в НАГРАДА ЗА КИНО 355 (ТРИ-ПЕТ-ПЕТ). Иновативният филмов конкурс се осъществява с подкрепата на Столична Община.

Конкурсът се провежда за 4-та поредна година. Елитно международно жури от Европа, Холивуд и България ще оценява кандидатурите и ще селектира 3-ма режисьори, всеки от които ще заснеме и предаде 5-минутен игрален филм само за 5 календарни дни. Крайният избор на победител в надпреварата ще бъде в ръцете на публиката, която ще гледа филмите премиерно и ще гласува на живо по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ - 13-та Награда за Полет в Изкуството и 4-та НАГРАДА ЗА КИНО 355. Дългоочакваното от всички млади творци в България събитие ще се проведе в края на април 2022г.

От 1 януари до 1 февруари 2022 г. младите творци могат да кандидатстват при пълна свобода на тема, стил и жанр на филмите си. Допускат се, обаче, само изцяло авторски сценарии. Единственото условие е филмите да са с неочакван край. За първи път и тримата финалиста (които трябва да са на възраст между 18 и 30 години) ще получат и финансов стимул за филмите си в размер на 1 500 лв.

Фондация „Стоян Камбарев“ ще продуцира трите късометражните ленти и ще предостави на екипите 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на декори, осветление, реквизит и гардероб. Аудио техниката за снимки и постпродукцията ще бъде осигурена благодарение на ARS Digital Studio.

Носителят на Наградата за кино 355 ще получи бронзова статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от NOVA Film.

"Търсим кандидати с висока мотивация, желание и страст за кино. Кандидатурите ще бъдат оценявани на база качество и яснота на синопсиса, оригиналност на съдържанието, креативност в задачата за "ФИЛМ С НЕОЧАКВАН КРАЙ". Умението за спечелване вниманието на журито с видео режисьорската експликация за 60 секунди ще бъде с голяма тежест за крайното решение в избора на финалисти. Сериозно внимание отделяме и на режисьорските качества на кандидата, показани в избрания негов предишен филм, който гледаме внимателно", казват от фондацията.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Академичен хор „Гусла“ отбелязва 100 години с празничен концерт...

С тържествен концерт Академичен мъжки хор „Гусла“ ще отбележи своята 100-годишнина. Събитието ще се състои н...

Прочети още keyboard_arrow_right