Любов "И" сълзи на премиерата на новата книга на Косьо Филипов "Ангела и Джема" (ВИДЕО/СНИМКИ)

photo_library
  • Любов "И" сълзи на премиерата на новата книга на Косьо Филипов "Ангела и Дж

    Снимка: Столица.bg

  • Любов "И" сълзи на премиерата на новата книга на Косьо Филипов "Ангела и Дж

    Снимка: Столица.bg

След "Дъх на лято" и новелите за човешки съдби известният журналист написа и текст за нова песен по музика на Момчил Колев

Емоции, радост, благопожелания, верни приятели, сълзи, любов и безкрайни аплодисменти за известния журналист Костадин Филипов изпълниха столичното артпространство Portrait на премиерата на книгата му "Ангела и Джема", на издателство "Персей". След поезията "С дъх на лято" незабравимият глас от родния тв ефир издава книга с 9 новели за минали през душата му човешки съдби.

"И след като вие вземете книгата в ръцете си, те стават също част от вашата душа. Вярвате ли ми, че не съм спал и всичко, което си мислех, докато се въртях в леглото, сега не мога да си го спомня, така че няма сценарий тази вечер", призна вълнението си Кьосьо.

"Важното сега за мен е, че сте тук и то в една толкова необикновенна седмица. Започна с Архангелов ден - празника на душата, Архангела, който пази нашите души, а утре (б. р. днес) е свети Мина, това е светецът, който пази семйтвото. В тази книга има много истории за човешките души и за семействата", с просълзени очи Косьо благодари на хората, които го обичат.

На класното и емоционално парти бяха и някои персонажите, които са направили, така че да ги има тези новели, призна авторът. "В първия ми разказ "Капка любов" главните герои са художничката, чието дело е корицата на "Ангела и Джема" и на "Дъх от лятото" - Мирослава Захариева и Николай, с когото направихме два сайта. Тук е и човект, който ми разказа една покъртителна история - новелата "Клетва", Нона Николова. Благодаря й, че сподели с мен тази история, която сега е в "Ангела и Джема"", разказа Косьо Филипов.

"Новелите не са просто една случка има пресъздадени цели човешки съдби, персъздадени в новелите. Това е една много, много художествена книга, в която има любов, човешки съдби, драми и обстоятелства, заради които героите се жертват. Това са истории завладяващи всеки читател", представи книгата литературния критик и собственик на издателство "Персей" Пламен Тотев. Сред гостите би и другият любимец, който "Персей" издава - поетът Добромир Банев.

Сред просълзяващите човешки съдби в "Ангела и Джема" Косьо разкрива незабравимите си детски спомени за дядовците си - Ангел, по майчина линия и Костадин, чието име носи, както и необяснимата емоция от успехите на баща му Тодор Филипов, най-добрия вратар на "Чепинец" Велинград.

След десетките автографи Косьо изненада присъстващите на премиерата с класно изпълнение на шампионите по спортните танци Калина Джамбазка и Братан Братанов на първата му песен "И". А новината не закъсня. По музика на Момчил Колев авторът на "Дъх на лято" вече има и втора песен, чиято демоверсия Калина и Братан претвориха в танц.

Диляна Велинова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Цветан Бизев: Градът може да бъде преоткрит чрез творбите по стен......

Уличното изкуство и историята на графитите от 90-те години до днес показва изложба, която ще бъде открита в „Уникр...

Прочети още keyboard_arrow_right