„Реките на София“ 2021 и „Седемте чудеса на България“ очароваха публиката си с интересна програма

photo_library
  • „Реките на София“ 2021 и „Седемте чудеса на България“ очароваха публиката с

    Снимка: Столица.bg

  • „Реките на София“ 2021 и „Седемте чудеса на България“ очароваха публиката с

    Снимка: Столица.bg

 „Реките на София“ 2021 и Музикален пърформанс „Седемте чудеса на България“  радваха зрителите си с качествена програма, а също така  емоционална среща между артисти и публика. На тазгодишния фестивал „Седемте чудеса на България“ , зрителите решаваха в каква посока ще се развие действието на пърформанса, а именно тяхното пътешествие през седем фолклорни области на България.  

В Музикален пърформанс „Седемте чудеса на България“ с помощта на „вълшебен куб“, чрез който избираха посоката, публика и артисти заедно пътешестваха през цяла България, като се наслаждаваха на многообразието на музикалното и танцовото народно творчество от всички фолклорни области на нашата родина.

Кръшни хора и ръченици поведоха танцьорите Хелия Иванова, Мартин Савов и Стефан Савов от Танцов ансамбъл „Пламъче“. Събитията и културната програма  бяха организирани от екипът на Сдружение „Алтернативен свят Оренда“.

Второто издание на събитието "Реките на София", започна от 17 до 26 септември и се състоя  около Лъвов мост. На мястото беше осигурен атрактивен дизайн, създаден от млади български архитекти, лесен достъп до Владайска река, както и озеленяване, мостове, сянка, барове, сцена и украса. 

Почистеното и речно корито беше превърнато в място за изкуство, музика, спорт и отдих. Участваха множество местни музиканти, артисти и културни и обществени организации. като столичани се наслаждаваха на  огнено шоу, куклен театър, открити уроци по йога и танци в програмата, а също така изложба на съвременно изкуство, лекции и работилници. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right