Софийският панаир на книгата - празник на четящите хора

Софийският панаир на книгата - празник на четящите хора

Снимка: Столица.bg

По традиция издателствата участници ще представят най-новите си книги

Над 80 издателства ще се включат в 48-мото издание на Софийския международен панаир на книгата, което се открива официално на 7 декември от 11:00 часа в централното фоайе на Националния дворец на културата. Най-мащабното книжно събитие у нас, което броени дни преди Коледа ще събере всички вдъхновени от четенето и книгите на площ от 800 квадратни метра, на цели три етажа в НДК. По традиция издателствата участници ще представят най-новите си книги до този период на годината, съобщават организаторите.

Тазгодишното издание на панаира ще продължи до 12 декември 2021 г.  при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички желаещи ще могат да посетят събитието всеки ден от 10:00 до 20:00 часа, с изключение на последния панаирен ден, 12 декември, неделя, когато събитието ще приключи в 19:00 часа. В същия период, от 7 до 12 декември, изцяло онлайн, ще се проведе и деветият Софийски международен литературен фестивал. Тазгодишното издание на фестивала няма строг географски фокус: акцентът му е върху актуални писателски гласове от Европа. Целта е да се проследят не просто тенденциите, които доминират в литературата на континента, но и да се видят въпросите, които авторите поставят. Поради противоепидемичните мерки през 2021 г. Софийският международен литературен фестивал ще се проведе онлайн. Всички събития ще се стриймват във фейсбук страницата на фестивала на адрес: https://www.facebook.com/sofialiteraryfest/

Програмата включва както някои утвърдени имена, така и автори, които са изгряващи звезди, носители на Европейската награда за литература. Сред чуждестранните гости на фестивала са Дубравка Угрешич, Ана Бландиана, Фиона Сампсън, Мюриел Барбери, Кони Палмен, както и италианската писателка Елвира Семинара, Лидия Димковска, Маренте де Моор, Клаудиу Флориан, Гаска Шиян, Алексей Салников.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right