Столична библиотека и Българският П.Е.Н-център представят: „Гласове от Българския П.Е.Н.“

Столична библиотека и Българският П.Е.Н-център представят: „Гласове от Бълг

Снимка: Столица.bg

Антологията е двуезична и е разделена на поети, есеисти и белетристи

„Гласове от Българския П.Е.Н.“ са най-доброто от творчество-то на 48 съвременни писатели, които членуват в организацията на Столична библиотека и Българският П.Е.Н-център. Антологията е двуезична (български/английски) и е разделена на три части – Поети (Poets), Есеисти (Essayists) и Белетристи (Novelists).

Събитието ще се проведе на 30 септември (четвъртък) в Американския център на Столична библиотека от 18.00 ч.,то е посветено на 95- годишнината на Българския П.Е.Н и 100-годишнината на Международния П.Е.Н.

Водещ на вечерта ще е д-р Райна Дамяни, а в представянето ще вземе участие Здравка Евтимова-председател на П.Е.Н-клуба. Известни български писатели,включени в книгата ще прочетат свои творби, а музикални изпълнения, които ще радват гостите са на Петър Чухов и Иван Христов.

 Читателят ще прочете творби на знаменити автори. Изданието е финансирано от Министерство на културата, съставители са Маргарит Жеков и Анжела Димчева, а илюстрациите и корицата са на д-р Райна Дамяни. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right