“Светлини над града” изгряват над площад „Славейков“

“Светлини над града” изгряват над площад „Славейков“

Снимка: Столица.bg

На едно от най-популярните места в центъра на София – площад „Славейков“ ще бъде представен проекта „Светлини над града“ . Българо-китайската изложба в градска среда включва художници и студенти от Китайската художествена академия в Ханджоу и Националната художествена академия в София. Изложбата стартира на 12 февруари и ще продължи до 14 март.

Проектът предоставя възможност на столичната публика да се наслади на произведения на изкуството, съчетаващи елементи на традиционния китайски фенер, иновативни осветителни техники и съвременни форми на изкуство.

Изложбата е първата художествена изява на публично място, свързана с концепцията за фенери и светлина в София. Тематична е и дава специална възможност на участниците да разработят произведения на изкуството, които въплъщават съвременното мислене за традициите, вдъхновени от светлината като изразно средство, разясниха от Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right