Боксов турнир в Софийския затвор събра двама министри

Турнир по бокс в ЦСЗ

Снимка: БТА

Гости на осмото издание на боксовия турнир между лишените от свобода в страната, който се проведе в Централния софийски затвор, бяха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщава Дир.бг.

Мотото на турнира беше "Не на наркотиците и агресията". 50 боксьори участваха в 23 срещи. Отборите на ринга бяха от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Враца и Белене.

Така лишените от свобода участват в кампания за насърчаване на спортните дейности като възможност за поддържане на физическото и психическо здраве и ограничаване на лошото въздействие на средата.

Министерството на младежта и спорта активно създава конкретни инструменти за личностно развитие и предотвратяване на агресията, а основният инструмент е Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Поздрав към организаторите на турнира поднесе министър Кралев. Той се ангажира министерството да осигури финансиране на ринг за тренировки в Централния софийски затвор.

Отличията в първата категория връчи министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, олимпийският шампион Даниел Петров, европейският първенец Емил Чупренски също взеха участие в награждаването.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ралица Митева е единственият ни полуфиналист на СК по модерен пет......

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София, съобщават от БФМП...

Прочети още keyboard_arrow_right