Spectrum и канадската FreePlay с концерт A Cappella в София

Spectrum и канадската FreePlay с концерт A Cappella в София

Снимка: Личен архив

В изпълненията се комбинират нюйоркски джаз, бразилска самба, европейска класика, и други, но обединени от акапелната музика и пресичат музикалните граници

Българска и канадска формация изнасят само тази вечер акапелен концерт от 20 часа в София в НДК. Изключително интересна, вълнуваща и новаторска, музикална вечер предстои в столицата.

Събитието е озаглавено Single night of A Cappella обединява 2 формации които пеят A Cappella – нещо случващо се много рядко и носещо голямо удоволствие за сетивата. Групите са Spectrum, които добре познаваме, и една много интересна канадска формация наречена FreePlay, предаде Радио София.

"Бела съм бела, юначе" в премиерата #SINGERPRINTS на Spectrum в столичното "Кабана" (ВИДЕО)

"FreePlay" е международна вокална сензация, която използва единствено човешки гласове и иновативните техники на луупинг машина в реално време. Комбинирайки жанрови направления като нюйоркски джаз, бразилска самба, европейска класика и други, но обединени от акапелната музика, те пресичат безпроблемно музикалните граници, за да представят своя неподражаем вокален стил.

Повече за сътрудничеството и музикалната спойка между двете формации, разказа пред Радио София Константин Бейков от Spectrum.

Весела Морова и Ами Опренова - джаз класа, талант и музикални изненади в София (ВИДЕО)

Това са двама професионални изпълнители, които от много време са в течение на акапелната музика. Приятелството между двете групи се заражда в социалните мрежи, когато от страна на Freeplay възниква желание да посетят концерта на българската Spectrum.

Spectrum Vocal Band представя нов албум в Sofia Live Club

„За наша изненада те наистина дойдоха на нашия концерт, след който се запознахме на живо и си обещахме отворено във времето някой ден да си сътрудничим“, разказва Бейков. Преди време отново идва предложение от канадската формация да направят заедно концерт в София „и разбира се, се съгласихме, така се случи нашето сътрудничество“, допълва той.

По думите му, акапелната музика събира хората по един или друг начин, вероятно заради самото ѝ естество.

„Това сливане на гласовете в хармония аз го разглеждам и като събиране на личности, които имат нещо общо и наистина хората се събират, сътрудничат си и стават приятели“, посочи още Константин Бейков.

Музикантът подчерта, че се чувстват щастливи от приятелството с хора професионалисти, които имат опит и са много добри творци, които пишат, аранжират, продуцират такава музика.

„В концертната вечер всеки от нас има отделен сет от пиеси, които сме подготвили, за да може публиката да се запознае с тях, с онова което те правят и да чуе и нас, някои нови неща, които досега не сме представяли и ще завършим със съвместни изпълнения“, сподели Константин Бейков. Има неща, които определено ще развълнуват публиката, увери той.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right