Бас майсторът Теон Крос в София

Бас майсторът Теон Крос в София

Столица.bg

Лондонската джаз сцена идва в София

Теон Крос, туптящото сърце на днешната лондонска джаз сцена, представя новия си албум в София. Концертът на виртуозния тубист е на 20 октомври, сряда, от 20 ч. в Sofia Live Club. Подгрява го създаденият в София интернационален ню джаз квартет The Bedlam Club.

Теон Крос е британски музикант, носител на много награди, който преоткрива тубата за съвременната джаз сцена и продължава да я налага като модерен и съвременен инструмент. Разпознаваемият му дълбок басов звук може да бъде чут както в епичните албуми на революционерите Sons Оf Kemet на Шабака Хутчинс, така и в големите хип-хоп албуми и на турнетата на царете на грайма Kano и Stormzy. В новаторския му стил на свирене си дават среща джаз, дъб, хип-хоп, сока, грайм и екстра букет звуци от цялата афрокарибска диаспора на Острова.

Изминалата пандемична година и половина е изключително плодотворна за възпитаника на легендарната музикална школа Tomorrow’s Warriors, превърнала десетки деца от лондонските улици и квартали в изключително успешни джаз артисти на съвременната сцена – Шабака Хътчинс, Нубая Гарсия, Ezra Collective, Шийла Морис-Грей и много други.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right