Изложба пред НДК представя птиците на София

-

Снимка: Столица.bg

Изложба „Дивата София – птици“ ще бъде открита утре, на 18 юли, в парково пространство пред НДК, съобщават организаторите от фондация "Културни перспективи". Официалното откриване ще се състои от 13:00 ч. в присъствието партньорите, авторите и представители на Столична община.

Изложбата е последното събитие от лятното издание на градския фестивал „Culturama“. Дело е на фотографи и художници и е продължение на тема, представена за първи път от Регионалния исторически музей – София. Фокусът е върху един от най-важните и красноречиви индикатори за качеството на живот в даден град – присъствието и многообразието на птици.

„Импулсът, който ни провокира да покажем тази изложба, в която да поставим важни обществени теми и идеи за малки стъпки за промяна в съпоставка с образите на тези изключителни същества, е темата за глобалното затопляне, предизвикано от вредните емисии, което застрашава бъдещето на всички живи същества на нашата планета. Изчезването на ключови видове животни, птици и растения е сериозен проблем, който изисква спешни мерки за ограничаване на затоплянето до граници от 1,5°C – 2°C. В противен случай, този процес на промяна ще бъде извън нашия контрол!“, призовават организаторите.

С фотографии участват Атанас Грозданов, Асен Игнатов, Димитър Димитров, Диян Янкулов, Живко Накев, Катерина Кавалджиева, Н. Пр. Мачей Шимански, а с авторски илюстрации и картини - Анелия Пашова, Асен Игнатов, Ася Каменова, Венцислав Кръстев, Георги Пчеларов, Деница Пенева, Мария Крумовска.

Това е третата изложба от тазгодишното издание на фестивала CULTURAMA. Любопитните граждани и гости на столицата ще могат да я разгледат до 15 август т.г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right