Столичната галерия "Ракурси" открива изложба на Стели Грънчаров

Столичната галерия "Ракурси" открива изложба на Стели Грънчаров

Снимка: vidimaart.com

Името на изложбата е "Светлина", а авторът е вдъхновен от цветовете

Столичната галерия "Ракурси" открива изложба на художникът Стели Грънчаров, на 23 септември до 16 октомври т. г., пердаде БТА. Името на експозицията е "Светлина", а авторът е вдъхновен от цветовете.  

"Думата светлина съдържа в себе си изключително положителна сила. Тя е онази нематериална енергия, която стои в основата на нашето съществуване. Една от основните характеристики на светлината от гледна точка на възприемане от човешкото око е цветът", казва авторът.

По негови думи много близко до неговата чувствителност е разбирането, че хармонията на цветовете трябва да се основава върху принципа на деликатното докосване на човешката душа.

"Но всяка човешка душа е уникална, усеща и възприема света по уникален начин. В този случай предизвикателството пред художника е изключително. Да предадеш на зрителя лична емоция и история чрез цвят е особен вид експеримент", допълва още Грънчаров.

Използването на специфична техника с епоксидна смола за изолиране на живописния слой е специално търсен ефект. Грънчаров обяснява, че  хромотерапията например, цветната светлина може да има особено въздействие върху цялото тяло на човека.

"Изобщо цветът е средство, което упражнява пряко влияние върху душатаТова е определен вид дистанция между зрителя и повърхността на платното - живописта. Светлината може да се види, но не може да се докосне", коментира авторът и признава, че се опитва да стигне до нейната мистична и духовна същност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right