Галерия Сердика представя изложба на 16 карикатуристи в София

photo_library
  • Галерия Сердика представя изложба на 16 карикатуристи в София

    Снимка: Галерия Сердика

  • Галерия Сердика представя изложба на 16 карикатуристи в София

    Снимка:Галерия Сердика

Галерия Сердика и Съюзът на българските художници, секция „Карикатура“ представят най-доброто творчество на 16 изявени български карикатуристи в столицата.

Сред тях са творците: Любомир Михайлов, Ивайло Цветков, Алла и Чавдар Георгиеви, Майя Чолакова, Милко Диков, Диляна Николова, Трайко Попов, Светла Христова и други талантливи художници.

Граждани могат да разгледат изложбата от 9 декември т.г. до 12 януари 2022 г., а вернисажът е на 9 декември (четвъртък) от 17:00 до 20:00 часа.

„ЗАД ЕЛХАТА“ - представя утвърдени български карикатуристи с весели графични изненади за любителите на жанра и е на път да се превърне в традиция за арт пространството на Галерия Сердика.

Освен оригинални карикатури и шаржове на известни личности, в изложбата може да се видят сатирични рисунки, дигитална графика акварел и живописни техники. Ще бъдат показани и висококачествени принтове на карикатури, чиито цени ще започват от 40 лв. Темите, както винаги са разнообразни, но този път без политическата сатира като основен "вдъхновител" на злободневието ни.

„Ироничната графика, в частност карикатурата е по-известна и разпознаваема като инструмент-пропаганда за създаване и за фокусиране в кризи и кризисни ситуации, като средство за критика, сатира и постигане на цели.

Галерия Сердика се превръща в традиционен домакин на Коледен базар на карикатурата. Подобна изложба се състоя и в края на 2019 г., която премина при небивал интерес от страна на публиката. Изложбата ще премине при спазването на всички противоепидемични изисквания, задължителни за подобни събития.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right