„Шапката-някога и сега“ изложба на Регионалния исторически музей в София

„Шапката-някога и сега“ изложба на Регионалния исторически музей в София

Снимка: Регионален исторически музей

„Шапката-някога и сега“ е изложба на Регионалния исторически музей в София.

Тя насочва вниманието към българските вкусове и чуждестранни влияния. Хронологичната линия в изложбата тръгва от края на XIX в., продължава през XX в. и отвежда посетителя до тенденциите в настоящето, като обръща внимание на шапката едновременно като функционална необходимост и естетически знак.

В изложбата гражданите ще видят исторически примери, продукт на столични модисти и ателиета или внос от чужбина. Аксесоарите са част от фонда на Регионалния исторически музей в София.

Откриването е на 17 февруари (четвъртък) с вернисаж между 16.00-19.00 часа. Експозицията е с продължителност от 18 февруари до 8 май т.г., а работното време е от 10.00 до 18.00 ч.

Дамските шапки са на дизайнера Ирина Сардарева, а тези от мъжката колекция на Музея са дело на Георги Сардарев. Изложбата може да се види в зала „Временни експозиции“ на партерния етаж на Регионалния исторически музей. Посещенията стават при спазване на всички противоепидемични мерки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right