Тема: Боровец

comment 0
visibility 117
измама

Столичанин мами с валута чужденци в Боровец

В хода на полицейска операция,около 13.50 часа вчера, служители на полицейския участък в Боровец задържаха столичанин, предлагащ на чуждестранните туристи обмяна на валута на висок курс. Това съобщиха от ОДМВР- София.   Минути преди задържането му 59- годишният мъж обменил във фоайето на хотел 100 британски лири, които предал впоследствие на служителите на реда. По случая в РУ- Самоков е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 252 от НК.    

comment 0
visibility 376
издирване

След близо 6 часа издирване: Израелски турист е открит невредим в курорта Боровец

Около 19 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх „Ястребец“ към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него. Изяснено било, че около 15.30 часа 23- годишният мъж се е качил с кабинкова въжена линия до последната станция, като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона.Това съобщават от МВР.   Веднага след получаването на сигнала младият мъж бил обявен за общодържавно издирване, а с цел установяване на местонахождението му била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ- Самоков. Уведомено било и посолството на Държавата Израел, чиито представители също пристигнали на място.   В предприетите оперативно- издирвателни действия активно се включили и представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В хода на координираната съвместна работа били включени три снегоутъпкващи машини и прегледани множество видеозаписи от охранителни камери.   След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1.30 часа след полунощ туристът е открит в местността „Мусаленска пътека“, на около 3 км от връх „Ястребец“, във видимо добро здравословно състояние.  

comment 0
visibility 1907
масов бой

Мъж и жена пострадаха при масов бой пред хотел в Боровец

  На 5 февруари около 4.10 часа в полицейския участък в Боровец се получил сигнал за възникнало сбиване между няколко души на уличното платно пред хотел в курорта. Изпратените на място полицейски служители установили, че са пострадали 23- годишна жена /с лека телесна повреда/ и 28- годишният ѝ приятел /със счупена челюст/. Това съобщават от ОДМВР- София.    По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.    

Реклама
comment 0
visibility 812
лифт Боровец

Дете увисна от лифт в Боровец

Малко дете било спасено от баща си, след като увисна от лифт на Боровец, съобщава БТВ. Това се е случило в неделя, 19 януари, вечерта в Боровец. Детето увиснало на 10 м над земята. Секунди преди да падне, то било издърпано от баща си. Возещите се пред тях момчета от ски патрула на Боровец случайно видели инцидента. Детето увиснало и очевидците се развикали. Лифтът спрял, а детето започнало да се изхлузва, когато бащата успява да го хване за якето. Момчетата от патрула напътствали бащата, за да не загуби самообладание, а скиорите под лифта веднага обезопасили терена със специални дюшеци. Всичко продължило не повече от 2-3 минути. Всичко свършило благополучно. Предполага се, че предпазната стойка не е била сложена правилно и затова се е стигнало до инцидента.

comment 0
visibility 429
акция

Иззеха 376 литра алкохол и 1400 литра нафта без документи от хотел в Боровец (СНИМКИ)

От хотел в Боровец са иззети 1400 литра нафта без документи за платен акциз, както и общо 376 литра високоградусов алкохол без български бандерол. Дизеловото гориво, установено от инспектиращите в два пластмасови съда, оборудвани с електрическа помпа, маркуч и пистолет за зареждане, е иззето от митническите власти, съобщават от МВР.    Допълнително, отново в същия хотел, от представители на БАБХ е изготвен доклад и издадено предписание, с което са поставени под възбрана за ползване 635 кг храни от неживотински произход и 23 кг храни от животински произход, за които не са представени документи за произход.   Проверките са част от  специализирани полицейски операции в курортен комплекс Борове, които бяха проведени през декември и януари от служители на РУ- Самоков, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София, Национална агенция по приходите, Комисия за защита на потребителите и Българска агенция по безопасност на храните .   Образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура- Самоков.    

comment 0
visibility 675
Полицейска кола

Арестуваха трима наркоразпространители в Софийска област

Трима наркоразпространители са били арестувани в операции срещу разпространението на наркотици в Софийска област, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера в курорта Боровец, полицаи от РУ-Самоков са спрели лек автомобил управляван от жителка на София. Жената е на 32 години и малко преди да бъде спряна изхвърлила през прозореца на колата си найлонова чанта, в която кутии и торбичка с 316 грама канабис, четири пликчета 23 грама амфетамин и таблетка екстази. Тя е била тествана за наркотици като пробата е отчела наличие на канабис в организма и. Тя и пътуваш мъж в колата са били арестувани за 24 часа. Арестуване и 23- годишна жена от Банско, в която е открита торбичка с около 3 грама канабис. Образувани са досъдебни производства.

comment 0
visibility 697

Пътят София - Самоков е ремонтиран за зимния сезон на Боровец

За зимния туристически сезон са извършени ремонти на пътищата София - Самоков, Самоков-Дупница, Бистрица-Ковачевци, Алино-Белчин баня, Говедарци-Самоков. АПИ има готовност с 23 машини с над 2000 тона материал за обработка на пътищата, а също така и тежка верижна техника. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в курорта Боровец. Днес тя бе на среща с контролните органи за зимния сезон в курорта. Ангелкова прогнозира успешен сезон с 5% ръст. Най-голям интерес имат от Англия за зимната ваканция. Ръстът на туристи от Острова се очаква да бъде 5-10% увеличение.  Проверките сочат, че нарушенията от страна на бранша стават все по-малко, което означава, че превантивните мерки дават резултат, обобщи тя. С въвеждането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) контролните органи ще работят много по-бързо и ефективно. Тя ще бъде въведена поетапно от края на януари 2019 г. Министърът припомни, че с промените в Закона за туризма се е намалила административната тежест за гражданите и бизнеса. За регистрацията документите са с 19 по-малко. До дни ще има възможност за електронно подаване на всички заявления до регистрите чрез електронен подпис и с лицево разпознаване, каза Ангелкова.