Тема: канал

comment 0
visibility 567
авария

Авария на уличен канал променя движението по улица "Чавдар Мутафов"

Авария на уличен канал  променя временно движението по ул. “Чавдар Мутафов“ в квартал "Витоша", съобщават от Столична община. Ремонтите дейности на екипите на "Софийска вода" са на номер 37 на улицата.    Заради ремонта от 20.02.2020 г. до 18.03.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Чавдар Мутафов” в участъка между ул.„Тодор Кожухаров“ и вход-изхода на Зоопарк София.  

comment 0
visibility 561
запушен канал

Запушен канал предизвика задръстване на "България" и "Гешов" (СНИМКИ)

Запушен канал на столичния булевард "Иван Евстатиев Гешов" предизвика сериозно задръстване на метри от бул. "България", видя Столица.bg. Екип на "Софийска вода" доста бързо пристигна на мястото и започна да оправя нещата. Но наличието на техния камион и задължителната маркировка, която аварийната група слага в подобни случаи, изнервиха доста от шофьорите. Те се опитваха да маневрират покрай ремонтия екип. Това обаче доведе до допълнително влошаване на трафика. Част от шофьорите се питаха защо всички тези ремонти и аварии се случват точно през деня и то когато трафикът е най-голям в цяла София.

comment 0
visibility 900
Перловска река - канал

Ентусиасти ловят риба в столичните канали

Група ентусиасти редовно лови риба в столичните канали. Те споделят, че в канала има риба, защото някои от реките идват от Витоша и когато има дъждове, пъстървите слизат там и дори са по-големи на размер, съобщава Нова телевизия. Рибите дори стават чудовищни, тъй като живеят на тъмно и това ги видоизменя. Идеята им е дошла след прибиране от неуспешен риболов. Така мъжете решили да проверят мит или реалност е рибата в центъра София. И успеха дошъл веднага, още на първото място те хванали пъстърва. По думите им това е така нареченият Street fishing, които е много развит в другите държави. Най-голямата риба хваната от тях, е била при риболов в канал в централната част на София и е тежала 1,3 кг. Тяхната идея обаче е не да ядът улова, а само да го хванат и след това да го пуснат или така нареченото „Catch and release”. Това е една съвсем нова мода, тъй като рибната популация у нас рязко е намаляла.

Реклама
comment 0
visibility 809
Дезинфекция в района

Стартираха дезинсекционни обработки в район „Красна поляна” (СНИМКИ)

Стартираха дезинсекционните обработки на площи в район „Красна поляна”. През този месец първо се прави ларвицидна обработка за ларви на комари. След това ще бъде направена и обработка срещу кърлежи (дезакаризация) и гризачи (дератизация), съобщават от районната администрация. През вчерашния ден обработени бяха р.Суходолска, Охранителния канал на Западен парк, р.Владаийска, р.Стубела и езерото Смърдана. Обработката ще продължи по график и през следващите дни.

comment 0
visibility 935

Организация на движението във връзка с изграждане на уличен канал по ул. „Павел Красов“, Г...

Заради изграждане на уличен канал по ул. „Павел Красов“, Горубляне, се налагат следните промени в организацията на движението: От 00.00 часа на 02.07.2018 г. до 24.00 часа на 09.07.2018 г.  се забранява влизането на автомобили по ул. „Павел Красов“ между бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Гродно“. От 04.30 часа на 02.07.2018 г. до 24.00 часа на 09.07.2018 г. автобусите по линия 8 ще се движат по променен маршрут. Промяна в маршрута на автобусна линия № 8, както следва: от с. „Кривина“ по маршрута си до кръстовището ул. „Димитър Пешев“ - бул. „Цариградско шосе“ наляво по бул. „Цариградско шосе“, надясно по ул. „Патриарх Герман“ и след кръстовището ул. „Патриарх Герман“ - ул. „Околовръстен път“ направо по маршрута си до с. Герман. Автобусите от линията да спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута. . За маршрута на автобусна линия № 8 се закриват спирки: с код 0497 и с код 0498 „Горублянско ханче“; с код 2255 и с код 2257 „Ул. Цветна градина“; с код 0830 и с код 0831 „Кв. Горубляне“; с код 1174 и с код 1182 „Околовръстен път“.