Тема: лифт

comment 0
visibility 2301
ремонт

"Витоша ски" са внесли предложение за реконструкция на лифта Княжево- Копитото

"Витоша ски" АД са  внесли в Столична община предложение за изработване на подробен устройствен план за реконструкция на лифта Княжево - Копитото, съобщава БНР.   От дружеството  обещават да информират обществеността как се развива проектът.   Лифтът Княжево - Копитото е първият кабинков лифт у нас, построен през 1961 г. с австрийско оборудване. Той не работи от 1992 г.     

comment 0
visibility 817
лифт Боровец

Дете увисна от лифт в Боровец

Малко дете било спасено от баща си, след като увисна от лифт на Боровец, съобщава БТВ. Това се е случило в неделя, 19 януари, вечерта в Боровец. Детето увиснало на 10 м над земята. Секунди преди да падне, то било издърпано от баща си. Возещите се пред тях момчета от ски патрула на Боровец случайно видели инцидента. Детето увиснало и очевидците се развикали. Лифтът спрял, а детето започнало да се изхлузва, когато бащата успява да го хване за якето. Момчетата от патрула напътствали бащата, за да не загуби самообладание, а скиорите под лифта веднага обезопасили терена със специални дюшеци. Всичко продължило не повече от 2-3 минути. Всичко свършило благополучно. Предполага се, че предпазната стойка не е била сложена правилно и затова се е стигнало до инцидента.

comment 0
visibility 458

"Патриоти за София": Бързо да се приеме План за управление на Витоша

Модернизиране на влековете и лифтовете на Витоша поискаха от групата на Патриотите  в Столичния общински съвет днес на сесия.  Бързо трябва да се приеме Плана за управление на Витоша с необходимите поправки, което ще позволи базата да се обнови. Вече се говори за домакинството на София за Зимни  младежки оломпийски игри през 2024 г., каза лидерът на групата Карлос Контрера. Още: Премиерът: София ще кандидатства за Зимни младежки олимпийски игри "Патриоти за София" имат готов доклад за Витоша. В петък той  ще бъде изпратен до председателите на групите на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и Група 5. Общинският съветник от ВМРО  Карлос Контрера ги призова до следващия четвъртък да дадат становища дали ще подкрепят предложението. Председателят на БОК  Стефка Костадинова и спортният министър Красен Кралев се срещнаха с високопоставени представители на МОК за домакинството на София за Зимни младежки оломпийски игри. Предложението бе направено от шефа на МОК Томас Бах при визитата му в България. Премиерът Бойко Борисов пък потвърди, че София ще се кандидатира за домакинството.

Реклама
comment 0
visibility 419

Системата за обществени велосипеди в столицата се бави заради обжалвания

Решението за изграждане на система от градски велосипеди под наем е взето още преди 2-3 години, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Реализацията се бави заради редица обжалвания. Има съмнения, че се засягат нечии интереси, които непрекъснато водят до спорове и обжалвания. Г-жа Фандъкова каза, че се работи по алтернативен проект, който позволява надграждане. Пилотният проект, който визира, са десетте електрически велосипеда, които са пред Националния исторически музей, информира Дарик. Лифтът на Витоша трябва да бъде обновен от собственика, но той се оправдава с процедури, противоречия с екологични НПО, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Има вариант да бъде променен плана за управление не Витоша, така че да може общината да се грижи единствено за ремонта на съоръженията, но за целта процедурата трябва да мине през Министерски съвет и Министерство на околната среда.

comment 0
visibility 372

За час блокира лифтът на Симеоново

Днес за приблизително час е спрял лифтът на Симеоново. Според изпълнителният директор на "Витоша ски" АД Костадин Костадинов причината е била техническа повреда. Повредата е била отстранена възможно най-бързо, а лифтът вече е в движение, информира Днес. Костадинов допълва, че няма как да не се случват засечки. Това е техника с огромен брой детайли. Не е инцидент някой да излезе от строя. Съоръженията се проверяват редовно, но е добре да бъдат подменени.

comment 0
visibility 561

Чужденка падна от лифта в Драгалевци

Младо момиче от Гърция е паднало от драгалевския лифт. 24-годишната дама е полетяла от около 5 метра височина. Инцидентът е станал в ранния следобед. Повикана е линейка, която е откарала пострадалата във ВМА, информира Нова ТВ. Момичето е без опасност за живота, но информацията е, че и двете й ръце са счупени. Все още не са известни причините за случилото се.

comment 0
visibility 560

Столична община планира да свърже продълженията на метрото и Симеоновския лифт

Вече са изготвени предложенията на Столична община за продълженията на метрото, освен до различни градски части, и до Симеоновски лифт до Околовръстното шосе. От общината поясняват, че съществува план за свързване на метростанция с лифта. Здравко Здравков, главен архитект на столицата, потвърди това и пред журналистите. Той каза, че нови станции на метрото ще се появят в „Студентски град“, „Гео Милев“, „Слатина“, „Симеоново“, пише Дневник. Общественото обсъждане на този проект ще е на 31 май от 18.30 ч. на ул. "Сердика" 5 ет 3. Започнати са преговори със собствениците на терени в подножието на Витоша, над които се очаква да премине продължението на лифта. В “Люлин“ е планирано изграждането на буферен паркинг, който ще може да събере 1000 коли.