Тема: наблюдение

comment 0
visibility 2653
Перловска река

Наблюдават язовирите и реките на територията на столицата

Започва наблюдение на нивата на реките, течащи през територията на града, както и на язовирите, намиращи се в рамките на Столичната община по разпореждане на столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от Московска 33. Днешната проверка констатира добра проводимост на реките, пресичащи столицата. Приблизително 60 % са свободните обеми на язовирите „Суходол“, „Мрамор“, „Мърчаево“ и „Иваняне“. Без налични обеми са „Бистрица“, „Кремиковци“ и „Сеславци“. Язовир „Искър“ е с 28.2% свободен обем, а „Кокаляне“ е с 22%. Критичните участъци на реките и язовирите ще се наблюдават и през уикенда. Със Система за ранно предупреждение за покачване на нивата на реките с 23 сензора за дистанционно следене на нивата на реките разполага Столична община.

comment 0
visibility 2972
кризисен щаб

Кризисният щаб: 14 души са във ВМА под наблюдение за коронавирус

Няма потвърдени случаи на коронавирус, всички тествани досега са дали отрицателни резултати. Много пациенти са настанени като подозрителни. Във ВМА за последното денонощие са настанени 14 души, 4 от тях чуждестранни граждани - португалец, японец, египтянин и италианец. Останалите са българи, които са свързани с рискови дестинации, с проявена клиника на вирусно заболяване.Това каза началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски на брифинг, цитиран от БНТ.   В следобедните часове днес се очаква да излязат резултатите на тези пациенти.   Здрави са 22-те български деца и четиримата техни ръководители, които се прибраха с правителствения самолет от Италия. Създадена беше строга организация, със съдействието на МВнР и консулската служба, заедно със секретаря на щаба, който е извършил първоначалния скрининг на децата, каза Мутафчийски.  

comment 0
visibility 734
южната дъга на Околовръстното

Нужни са археолози при разширението на Околовръстното

Археолози, които да следят строителството на столичния околовръстен път от п. в. "Цариградско шосе" до п. в. "Младост“, са необходими на АПИ. Археолозите правят археологическо наблюдение на определено място по време на строителни дейности, за да не се унищожат или застрашат ценни археологически обекти, споделят от АПИ. До 19 септември ще се приемат офертите за отсечката. Обществената поръчка е за 10 000 лв. без ДДС. Ще се изградят две платна с по 3 ленти всяко, разделителни ивици, директно трасе, тротоари и две локални платна. Ще има и три надлеза за пешеходци, както и мостове над Искър и р. Кална. Ще се реконструират канализация, водопроводи, газова мрежа, телекомуникации. С този проект се цели улесняване движението на транзитното придвижване и свързването на магистралите Струма и Тракия. Четири пътни възела ще са пресечните точки на околвръстния път с големите пътни артерии, а именно "Стар Лозенски път", Патриарх Герман", "Самоковско шосе" и "Младост". Финансирането на проекта е от бюджета.

Реклама
comment 0
visibility 554
Входа на София

Движението на входовете на София е спокойно, очаква се натоварване след 16 часа

В момента на входовете на столицата са спокойни, натоварване се очаква са има към 16.00 часа. Входните артерии на столицата са спокойни, няма натоварване. Нямаме информация за засилване на трафика,наблюдаваме входните артерии, към този момент всичко е спокойно, съобщи за "Фокус" Любомир Костадинов зам.-началник на отдел Пътна полиция към СДВР.  Ще имаме екипи на входните и изходните пътни точки, използваме и видеонаблюдение, което е съвместна инициатива на МВР и Столична община, каза още Костадинов. Към момента няма информация точно колко автомобила ще влязат днес в столицата. През последните години в София се наблюдава, връщане на автомобили и рано сутринта на следващия днес. Утре сутрин също се очаква сериозен наплив на автомобили към столицата.