Тема: оглед

comment 0
visibility 5667
Софиянци внимавайте: Маскирани "автомонтьори" оглеждат автомобили

Софиянци внимавайте: Маскирани "автомонтьори" оглеждат автомобили (ВИДЕО)

Маскирани като за корона вирус оглеждат автомобили пред кооперации и блокове в столицата. Те се представят за "автомонтьори", които едва ли не са извикани на място за помощ. За "загрижените" мъже съобщава в социалната мрежа собственик на автомобил, който е забелязал как щателно се въртят и оглеждат колата му. Менте монтьорите са дефилирали на ул. Воронинов кв. Бели брези. Дали да не бях изчакал още малко наблюдавайки ги от прозореца? При въпроса ми какво правят оглеждайки колата, най-невъзмутимо ме попитаха:Ама нали ни извикахте, че колата ви не палеше?", разказва столичанин в социалната мрежа. И двамата мъже били с маски. Първо огледали автомобила отзад, после прозорците наоколо и накрая отпред. "Ако не бях се появил зад тях вероятно щяха да започнат да действат", казва собстевникът.  

comment 0
visibility 5588
Метрото 3

Две метростанции в Овча купел почти готови (СНИМКИ)

Докато столичният кмет Фандъкова тества новите влакове вчера, кметът на Овча купел Христина Семерджиева слезе под земята, за да провери напредъка на метрото в Овча купел, което е втория етап от Третата метро линия. Тя провери две от общо четирите станции на линията в района. С нея бяха и политици и общински съветник, които разгледаха, строящите се станции 15 и 16. Метрото в Овча купел е част от Втори етап и включва 4 метростанции. То започва от края на подземния участък след МС 14, преминава през кв."Овча купел". Трасето достига до метростанция 18, която е разположена под Околовръстното шосе на бул."Бойчо Бойчев", между ул."Централна" и ж.п. линията София – Перник. При МС 18 се предвижда като част от проекта да бъде изградена жп спирка за връзка с националната жп мрежа. По-голямата част от участъка ще бъде подземен с изключение на част от трасето между МС 14 и МС 15, която ще бъде на естакада, а четирите метростанции ще бъдат подземни. Етапът включва изграждането на 3,8 км метролинии, 4 метростанции и жп спирка за връзка с националната жп мрежа при последната метростанция. С пускането на метрото в Овча купел, ще може да се стига до центъра за около 15 минути. Това ще улесни трафика в района. Станциите трябва да бъдат пуснати в експлоатация през пролетта на 2020 година.

comment 0
visibility 743
катастрофа на Витиня

Два часа оглед след тежката катастрофа на "Витиня"

Два часа ще продължи огледът на катастрофата на тунел "Витиня" на магистрала Хемус, съобщиха от МВР. Заради тежкия инцидент е въведен и нов обходен маршрут за колоната от автомобили. За тези,пътуващи към София, той е през пътен възел Ботевград по Искърското дефиле, а за отиващите към Варна-стария път за София. Първата информация бе,че лека кола,пътувала към София,се е ударила челно в ТИР, след това се е  извъртяла и се е блъснала в бус с платформа. Водачът на леката кола е пострадал и е откаран в болница.