Тема: онлайн обучение

comment 0
visibility 1135
Сесиите на студентите на Медицинския университет в София са през юни, юли и

Сесиите на студентите в Медицинския университет в София са през юни, юли и септември

Сесиите на студентите по медицина в най-големия у нас Медицински университет в София ще бъдат през юни, юли и септември, като в началото на есента ще са изпитите за петокурсниците. Това съобщиха пред Столица.bg от учебното заведение. Студентите са имали онлайн обучение през двата месеца на засилени мерки срещу разпространението на СOVID-19 и прекратяване на учебния процес с присъствие на лекции и упражнения. "На 28 май т. г. ще има Академичен съвет и тогава ще се уточнят подробностите около кандидат-студентската кампания в Медицински университет- София", уточниха от ВУЗ-а. Неяснота все още има около студентите "Медицина" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". За два месеца там имаше само няколко лекции онлайн, но определено учебният процес бе прекъснат доста време. Всичко ще бъде окончателно решено и обявено до края на седмицата, заявиха пред Столица.bg от пресцентъра на Алма матер. Десетки въпроси тормозят кандидат студентите и ежедневно се задават въпроси за подаването на документи - онлайн и физически, както и вероятността студенти по медицина да учат цяло лято.

comment 0
visibility 695
Онлайн обучение

Видеоурок по български за седмокласници в сряда

Днес стартира излъчването на видеоуроците, които ще подпомагат ученическата подготовка за външно оценяване след четвърти клас и седми клас, съобщава БНР. Днес от 14 ч. на сайта на издателство "Просвета" и на страницата на издателството във фейсбук се излъчи видеоурокът за 4 клас по български език и литература. В сряда, 22 април, също от 14 ч. ще бъде урокът по БЕЛ за 7 клас. В четвъртък, 23 април, ще бъде излъчването на урок по математика за 4 кл., а на следващия ден – 24 април – ще се излъчи урокът по математика за 7 кл. Видеоуроците са достъпни за всички родители, ученици и учители, които се интересуват от тях. От страна на Издателство „Просвета“ продължава подготовката и излъчването на уроци за 1 – 7 клас в помощ на дистанционното обучение по другите предмети.

comment 0
visibility 6174
Изключение: Медицината в Софийски университет без онлайн, студентите почива

Изключение: Медицината в Софийски университет без онлайн, студентите почиват до 10 май

За разлика от другите специалности студентите по медицината в Софийски университет ще са в тотална почивка до 10 май 2020 г. Това гласи заповед на декана на Медицински факултет, публикувана в сайта на СУ "Св. Климент Охридски". За останалите факултети, със заповед на ректора от вчера, се удължава онлайн обучението до 10 май 2020 г. Софийският университет удължава онлайн обучението до 10 майЗаради извънредното положение за COVID-19 строго се забранява на достъпа на студенти, специализанти и външни лица до Деканата на МФ от 13 март т. г. Отменят се насрочените държавни изпити. В Медицинския факултет не се провежда дестанционно обучение, заместващо редовните учебни занятия, пише в заповедта на декана доц. д-р Дорина Асенова дм. Пропуснатите занятия и провеждането на изпити ще бъдат наваксани след възобновяването на присъствените учебни занятия и след изготвянето на нов График на учебния процес, се обяснява в заповедта.