Тема: площадка

comment 0
visibility 873
Правят нова площадка в 157 ДГ "Детска стряха" в "Курило"

Правят нова площадка в 157 ДГ "Детска стряха" в "Курило"

Нова придобивка се прави за малчуганите от 157 ДГ "Детска стряха" в квартала на Нови Искър "Курило". Стартира работата по нова детска площадка в двора на градината. Тя е дарение от магазините "Фреш Маркет 2009 ООД". За градежа на площадката разказа в социалната мрежа кметът на района  Даниела Райчева.    На специалната противоударна настилка ще бъде поставено голямо, комбинирано съоръжение. Старите сенници ще бъдат възстановени, за да пазят сянка на децата по време на най-горещите дни. Отделно на това ще се реконструира и площадката от главния вход на градината, а на по-късен етап ще се смени и пясъка в пясъчниците.    

comment 0
visibility 1091
турнир за детска площадка

Футболни национали събраха 1000 лв. за площадка за деца с увреждания (СНИМКИ)

1000 лв. се събраха от благотворителния футболен турнир, организиран от "Академия Петков" в подкрепа на проекта на организацията ParaKids за изграждане на площадка за деца с увреждания.    В събитието, чийто домакин беше Национална спортна академия „Васил Левски, като треньори на децата се включиха футболните национали Божидар Чорбаджийски, Валентин Антов и Петър Занев.    Чрез кутията за дарения се събра сумата от 600 лв., а фланелка с подписите на футболистите бе разиграна на търг и спечелена от Ален Узунов за сумата от 300 лв. 100 лева дари г-жа В. Казазян. Участници в състезанието бяха деца, посещаващи заниманията в „Академия Петков“, разделени в три отбора, носещи имената на Васил Левски, Христо Ботев и Георги Бенковски.    Проектът на ParaKids предвижда изграждането на площадка за деца с двигателни затруднения в специализираната болница по рехабилитация в Банкя. Към момента не достигат 3 838 лв.    

comment 0
visibility 1139
площадка

Направиха детска площадка зад спортна зала "Триадица" (СНИМКИ)

Със съдействието на район „Триадица“ бе изградена детска площадка зад спортна зала „Триадица“, предназначена за малките дечица от квартала. Те имат възможност да се радват на красиви цветни люлки и пързалка, съобщават от администрацията на района.    В програмата на отдел „Инвеститорски контрол и инженерна инфраструктура“ към район „Триадица“ е залегнала идеята поетапно всички около 100 детски площадки в района да бъдат рехабилитирани и съответно поддържани.  

Реклама
comment 0
visibility 1175
градинка

Ремонтираха детската площадка в градината "Баня Лозенец" (СНИМКИ)

Детската площадка в градина "Баня Лозенец", до храма "Преображение Господне", е вече ремонтирана. Сложена е нова противоударна настилка.   Където е било необходимо са освежени съоръженията или е направен ремонт на някои от частите. Мястото за игри грейна благодарение златните ръце на служителите от ОП "Паркове и градски градини".  Направена е инспекция на асфалтовото покритие в цялата градина.      

comment 0
visibility 1063
площадка

Доброволци ще чистят детската площадка на улица "Самоков"

Доброволците от инициативата "Бъди общественополезен" ви предлагат великолепен начин за прекарване на почивните дни. Те ще бъдат на детската площадка между блоковете в карето на ул. "Самоков", ул. "Чарлз Дарвин", ул. "Вълко Радински" и ул. "Димитър Гичев" в квартал "Изток".  Ще съберат боклуците и ще изметат фасовете, ще плевят избуялата трева около пейките, ще възстановят липсващи дъски. Ще пребоядисат и освежат детските катерушки.   Началото е в 10 часа. Всеки, независимо дали е от същия квартал и от друга част на столицата, може да се присъедини към доброто начинание. И след това видяното и наученото, да направи и пред своя блок.   

comment 0
visibility 3370
вандали

Вандали повредиха бетона на новострояща се площадка до бл. 531 в "Люлин" (СНИМКИ)

Вандали повредиха бетона на новострояща се детска площадка до блок 531 в "Люлин" 5. На снимки, които пусна в социалната мрежа кмета на района, се виждат  множество стъпки по все още  пресния материал. Така практически отново трябва да се слага бетон, да се заравнява и да се изчака пак да стегне преди да се положи отгоре настилката и уредите.     Столица.bg  припомня, че отново на същото място преди дни баскетболния кош точно срещу блока бе счупен. И това само няколко дни, след като бе ремонтиран и поставен за пореден път.    В интернет кметът на района обяснява, че за коша получил доста коментари,че е счупен, защото е китайски и не е професионален. "Сега и бетонът ли е китайски?", пита той.     

comment 0
visibility 636
родители

Опасна детска площадка в "Гоце Делчев" притеснява родители (СНИМКИ)

Опасна детска площадка притеснява родители от "Гоце Делчев". Мястото за игра се намира между улиците "Бадемова гора" и "Боянски водопад" (в междублоковото пространство). За това съобщиха в социалната мрежа от Сдружение Безопасни детски площадки, цитирийки сигнал на майка, която им е изпратили снимки и данни за площадката. Тя е направена преди около три месеца и в момента е в ужасно състояние. Реално там няма нито едно здраво съоръжение. Според родителите и само изпълнение не е на ниво и е с неподходящи материали. Майката, подала сигнала до Сдружението, е алармирала и Контактния център на общината. От Безопасни детски площадки също ще подадат сигнал по случая. Те искат да им бъде отговорено как се контролират обектите, кой прави огледите там при случай на вандализъм. И най-вече защо не са предприети мерки.      

comment 0
visibility 549
фитнес на открито

В Долни Богров правят площадка за фитнес на открито

В Долни Богров строят площадка за фитнес на открито. Тя е разположена между място за игра на децата и археологически разкопки в парка на входа на населеното място. Това съобщиха от администрацията на "Кремиковци". Фитнесът на открито придобива все по-голяма популярност в различните квартали на столицата. Съоръженията на една такава площадка ще могат да се ползват и от младите, но и от хората в по-зряла възраст.

comment 0
visibility 479
Площадка на „С. Караславов“ и „К. Петканов“

Ентусиасти ремонтират площадка в квартал „Витоша“

Отговорен столичанин събира група ентусиасти, които с доброволен труд и собствени средства да придадат естетически вид на площадка на кръстовището на „С. Караславов“ и „К. Петканов“ в квартал „Витоша“. За целта @Atanas Kovachev е пуснал пост в социалната мрежа. Логично, коментарите не са много. Потребител изказва мнение, че мястото е в „предкатунно състояние“. От публикуваната снимка ясно се вижда, че в градинката има нахвърляни стари гуми. Има някакви остатъци от ограждение и добре развиваща се трева. Четирима потребители изразяват готовност да се включат в облагородяването на площадката с труд, пари, инструменти и др. Ако действително се събере група, няма да им отнеме много време и средства да превърнат запуснатата зона в приятна градинка на въпросното кръстовище.

comment 0
visibility 629
Площадка

Нова детска площадка радва най-малките жители на Доброславци

Новата детска площадка е изградена до спортното игрище в Доброславци, район "Нови Искър". Площадката е с изкуствена тревна настилка, а на нея има пързалка, люлки и други тематични съоръжения, като катерушки-самолети, предвид местоположението й. Фундамент и изтребители, който е бил на служба в местното летище също ще бъде разположен в близост до площадката. Средставата за изграждането й са от Специализирания общински приватизационен фонд. За началото на новата учебна година, в район "Нови Искър", се очаква да бъдат завършени още пет детски площадки. Ново спортно игрище ще бъде изградено в с. Негован.

comment 0
visibility 742
площадка

Стартира изграждането на нова детска площадка в с. Световрачане

Преди дни стартира строителството на нова детска площадка в село Световрачане - район "Нови Искър". Теренът вече е почистен и заравнен. В това се увериха при проверка на обекта зам.-кметовете на района инж. Людмил Игнатов и Веселка Петкова. На площадката е планирано да бъде изградено комбинирано съоръжение за игра, катерушки и пет пейки. Ще бъде поставена и ударопоглъщаща настилка. Детската площадка се изгражда на мястото на стара такава. До седмица предстои да стартира и възстановяването на още една площадка в с. Световрачане, уверяват изпълнителите. В район "Нови Искър" ще бъдат изградени общо пет детски площадки, за които е осигурено финансиране. Останалите три ще са в село Балша, в село Кубратово, както и в центъра на квартал Курило.

comment 0
visibility 861
паркиране

В "Дружба" пазят площадка от паркиране с цветни кашпи

Любопитен начин за предпазване от неправилното паркиране са намерили в "Дружба", блок 413. Детската площадка, която е в близост до кооперацията, винаги е атакувана от множество автомобили. Е, хората от района са наредили кашпи с цветя, с които се прекъсва влизането на машините на мястото за игра, разказват от Столичния инспекторат. От институцията апелират всички граждани да следват добрия пример на живеещите в "Дружба" като спазват установените правила.  

comment 0
visibility 1406
площадка

Правят детска площадка на ул. "Постоянство"

Поредната нова детска площадка се гради в "Слатина". Мястото за игра се намира в квартал "Гео Милев", улица "Постоянство" и блок 253. Планирано е строителните дейности да приключат до септември, съобщават от администрацията на района. Тогава се предвижда да завърши изграждането на общо пет нови площадки за игра, които ще са позиционирани на различни места в "Слатина".

comment 0
visibility 664
паднало дърво

Клон от дърво падна на метри от детска площадка в "Надежда"2 (СНИМКИ)

Грамаден клон от дърво падна на метри от детска площадка на улица "Света Петка Търновска" в столичния квартал "Надежда"2. За това съобщават граждани в социалната мрежа. Клонът се е срутил от само себе си късно снощи. Освен мястото за игра до опасното дърво се намира и дом за деца в криза "Вяра, Надежда и Любов". Хората от района коментират, че в квартала им има много изсъхнали дървета, включително и пред вход Б на блок 220. Неотдавна там падна клон и само по чиста случайност не рани цяло семейство, седящо на пейка под дървото. Подавани са сигнали на 112, но без резултат.    

comment 0
visibility 1296
стартиране

Стартира градежът на детска площадка в "Редута" (СНИМКИ)

Започна изграждането на още една детска площадка в район "Слатина". Строителството ѝ ще бъде завършено да края на септември. Мястото за игра се намира в квартал "Редута", на улиците "Димитър Софиянец", "Велчо Атанасов" и "Попова шапка". Уредите за игра са предвидени за ползване от деца до 3-годишна възраст, съобщават от администрацията на района. До края на септември се предвижда изграждането на общо пет нови площадки за игра, които ще са позиционирани на различни места в "Слатина".      

comment 0
visibility 1024
площадка

Коли вече няма да паркират на детска площадка в "Бъкстон" (СНИМКИ)

Една детска площадка в столицата вече ще се ползва само от деца и родители, а няма да е паркинг за коли. Става дума за къта за игра до блок 21 в "Бъкстон". Екип на Столичен инспекторат ограничи достъпа на автомобили до площадката. Така се изпълняват две неща- спира се неправилното паркиране и се запазва здравето и живота на гражданите. С днешна дата колите не могат да паркират или да спират на 93 детски площадки и зелени площи в столицата.  

comment 0
visibility 2195
Ново игрище

Готово е новото футболно игрище в „Илинден“ (СНИМКИ)

Децата от район „Илинден вече имат чисто ново футболно игрище. То е разположено на мястото на старата спортна площадка пред бл. 135 в ж. к. „Илинден“. Финалните дейности бяха инспектирани лично от кметът на района Иван Божилов. Площадката ще бъде открита до няколко дни. Изграждането на новото футболно игрище е съвместен проект на районна администрация „Илинден“ и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Идеята на проекта да се осигурят по-добри условия за спорт в района и да се стимулират физическите занимания на открито сред децата. От една страна като средство за по-здравословен начин на живот и от друга за превенция на агресията.

comment 0
visibility 1135
площадка нова

Махнаха боклуците от детската площадка в Бусманци (СНИМКИ)

Спешно почистване на детската площадка в парк "Гаргите" на село Бусманци разпореди кметът на район "Искър" Ивайло Цеков. Заповедта идва след множество сигнали и проверки, че прясно направената площадка за игри на децата е потънала в боклуци. След намесата на администрацията кошчетата за отпадъци са почистени, а теренът е измит и изметен. Човек от "Чистота" има за задача да следи зелените площи и местата за игра в селото винаги да са в изряден вид. Работникът е на пряко подчинение и разположение на кмета на кметство Бусманци г-н Стефан Станоев. Районната администрация е осигурила на кметство Бусманци нужните материали и инструменти за почистване и поддръжка на зелените площи и детските площадки в селото.  

comment 0
visibility 740
ремонтиране

Ремонтираха площадка за фитнес на открито в "Разсадника"

Площадката за фитнес на открито в парк "Св.св. Петър и Павел", която ползват хората от квартал "Разсадника-Коньовица", е ремонтирана. Тя отново може да се ползва за различни упражнения от млади и стари. Реновирането на обекта е направено след намирането на финансов ресурс, съобщават от администрацията на "Красна поляна". Подменени са част от уредите, има смяна на места и на самата настилка. От "Красна поляна" апелират гражданите да пазят уредите за спорт на открито. Защото дългото им ползване зависи от доброто възпитание и гражданско съзнание на всички хора.

comment 0
visibility 878
ремонт площадка

Ремонтират детска площадка в "Зона Б-18"

Започна ремонтът на детска площадка в квартал "Зона Б-18" в район "Възраждане". Основно ще има реновиране на съществуващо място за игри, което се намира в зелените площи при блокове 1, 339 и  340 в квартала, съобщават от администрацията на района. Ще бъдат монтирани нови съоръжения за игра, ще се положи ударопоглъщаща настилка, ограда и нова паркова мебел. А ето и обновени площадки за игра в близост до тази, която в момента се ремонтира:„Зона Б-18“ - при бл. 106, бл. 329 и бл. 330 „Зона Б-18“, при бл. 331, бл. 332 и бл. 333 „Зона Б-18“, при бл. 12 и бл. 13

comment 0
visibility 784
ремонт

Завърши ремонтът на спортна площадка на улица "Самара" (СНИМКИ)

Ремонтът на многофункционална спортна площадка в квартал "Младост" 4- улица "Самара", вече е завършен. Направени са много изменения, които целят площадката да бъде ползвана пълноценно и от млади, и от стари, съобщиха от Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм"/ПИСТ/. Ето и какво бе извършено в рамките на ремонтните дейности: - поставяне на оградна мрежа - нови оградни пана;- демонтаж и монтаж на футболна врата, демонтаж на стари баскетболни кошове;- рязане и фрезоване на асфалтова настилка;- изкопи за нови фундаменти на футболни врати;- обезопасяване на баскетболен кош;- монтаж на двойна метална врата за вход площадката и други  

comment 0
visibility 961
площадка нова

Обновяват площадката пред блок 354 в "Света Троица"

Площадката пред бл. 354 в ж.к."Света Троица" ще бъде основно обновена. Вместо старата детска катерушка ще бъде сложена нова. Предвиден е и пясъчник за най-малките, съобщи в социалната мрежа кметът на район "Илинден" Иван Божилов. Той лично посети мястото, което ще бъде ремонтирано. За родителите с деца и по-възрастните столичани ще бъдат сложени нови пейки и кошчета за боклук.    

comment 0
visibility 889
площадка нова

Уроци по стрийт фитнес откриха реновирана спортна площадка (СНИМКИ)

Консултации по хранене и уроци по стрийт фитнес откриха реновираната спортна площадка в Княжеската градина в район "Средец". Инструктори по фитнес показаха на хората как да ползват различните уреди, поговориха си с тях кои храни трябва да бъдат избягвани и на кои да се наблегне. Настилките на площадката са сменени, част от уредите са ремонтирани, други са подменени с нови.Новият вид на мястото за спорт става възможен с финансовата подкрепа на "Нестле България". От администрацията на района призоваха хората да пазят новата площадка по-дълго цяла, защото разрушаването й ще вреди на добрата физическа форма не само на децата, но и на техните родители.