Тема: стачка

comment 0
visibility 578
стачка

Заради стачка: Блокират се полетите от София до Щутгарт и Дюселдорф

Пилотите и стюардесите на авиокомпания „Джърмануингс” (Germanwings) започват ефективна стачка в полунощ на 30.12.2019 г., която ще продължи до 24:00 ч. на 01.01.2020 г. От стачните действия ще бъдат засегнати и полетите на „Юроуингс“, които се оперират от компанията, като от София те са до германските градове Дюселдорф и Щутгарт, съобщава БГНЕС.   По информация на българското посолство в Берлин в протестните действия е възможно да се включат и служители на авиокомпания „Луфтханза“, допълват от Външно министерство.   Властите препоръчват на всички пътуващи да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения и закъснения на полетите.  

comment 0
visibility 450
стачка

Стачка на "Луфтханза" отменя полети между Мюнхен и София

Отменени са два полета на "Луфтханза" от Мюнхен до София и два в обратната посока. А причината е двудневната стачка, която започва кабинният персонал на германската авиокомпания. От стачката са засегнати около 1300 полета и 180 000 пътници в цял свят, съобщават от Нова телевизия.    Пътниците за ранният полет в 6 ч. тази сутрин останаха неприятно изненадани. Анулиран е и полетът от столицата ни до Мюнхен в 18.45 ч. Няма да излетят и самолетите, които трябваше да пристигнат в София в 18.00 ч и в 22.00 ч. Проблеми се очакват и при нискотарифния превозвач "Eurowings", който е филиал на "Луфтханза".    

comment 0
visibility 340
Летище София

48-часова стачка в British Airways отмени полетите до София

Полетите на British Airways до София, Лондон и обратно бяха отменени днес. Те са анулирани и хиляди пътници ще пропуснат днес и утре почти всичките планирани 1400 полета до различни дестинации. Причината е 48-часовата стачка на 4000 пилотите на British Airways. Те са недоволни от заплащането на труда си. Стачката можеше да бъде избегната, но ръковоството на British Airways и профсъюза на пилотите „Балпа“ не можаха да организират среща, на която да бъдат разгледани исканията. Според генералния секретар на “Балла” Брайън Стратън е време да се сложи край на споровете. В British Airways предполагат, че на ден стачката ще им струва около 40 милиона паунда. Не е изключено и в сряда да има отложени полети. А ако не се стигне до споразумение, на 27-и септември ще има нова стачка.