Тема: строителна фирма

comment 0
visibility 327
Глоба за строителни материали на тротоара и течаща вода на "Г. Русев" (СНИМ

Глоба за строителни материали на тротоара и течаща вода на "Г. Русев" (СНИМКИ)

Строителна фирма в София бе санкционирана вчера при проверка на Столичен инспекторат. При контрол по строителство е установено нарушение на строителен обект в район "Студентски", съобщават от Столичен инспекторат. Нарушителят е на обект на фирма Слав Строй ООД на ул. "Георги Русев". На тротоара на улицата са били струпани строителни материали. От обекта и излизала течаща вода, която е замърсила улицата. В хода на проверката е констатирано още, че нама изградено устройство за измиване на ходовата част на камионите, които излизат от строителния обект. На техническия ръководител на фирмата е съставен акт за административно нарушение, защото той е допуснал нарушенията. Проверките продължават и в другите софийски райони.

comment 0
visibility 471
масло

Строители замърсиха бул. "Христо Ботев" с хидравлично масло (СНИМКИ)

Строителна фирма бе глобена за замърсяване на бул. "Христо Ботев" с хидравлично масло, съобщиха от Столичния инспекторат. Юридическото лице е фирма "Интербейз" ЕООД, а участъкът с маслото е от №116 на булеварда до кръстовището с бул. "Сливница".Камионът, който е замърсил трасето, е бил на платното, защото в момента на мястото има строителни дейности.  

comment 0
visibility 1602
Електропровод

Строителна фирма скъса кабел и остави 4200 абонати в „Дружба“ без ток

Строителна фирма скъса кабел 10 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, при несъобразени изкопни дейности. В резултат 4200 домакинства в кв. „Дружба 1“ в столицата останаха без ток тази сутрин, съобщават от ЧЕЗ. Веднага на място са изпратени екипи на компанията и изключително бързо електрозахранването е било възстановено. Ще бъде изготвен и констативен протокол за причинената авария и ще бъдат повдигнати претенции за нанасяне на имуществени вреди. „Строителните фирми трябва да спазват процедурите при строително-ремонтни дейности и да съгласуват с нас своевременно ремонтите, за да се избегнат подобни неудобства за клиентите“, призова Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“, в ЧЕЗ Разпределение България АД. Информацията за стартиращи ремонти трябва да се подава поне две седмици по-рано на телефон 0700 10 010 или на e-mail: klienti@cez-rp.bg.

Реклама
comment 0
visibility 1031
Електропровод

Строителна фирма остави 600 абоната без ток в „Горна баня“ и „Суходол“

Несъобразени дейности на строителна фирма прекъснаха два кабела от по 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение. В резултат на което тази сутрин в 9 сутринта близо 600 клиента в кварталите „Горна баня“ и „Суходол“ са останали без ток. За причинените щети на строителната фирма ще бъдат съставени констативни протоколи, съобщават от ЧЕЗ. Към момента екипи работят по отстраняването на повредите. ''За пореден път ставаме свидетели на несъобразени изкопни дейности причиняващи сериозни неудобства на нашите клиенти. Ние не спираме да призоваваме фирмите да спазват всички процедури и съгласуват всеки един ремонт своевременно'' каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. От компанията напомнят, че всякаква информация за стартиращи изкопни ремонти трябва да се подава поне две седмици по-рано на телефоните на компанията или чрез имейл, за де избегнат предотвратени подобни неудобства на клиентите.

comment 0
visibility 818
Строителна фирма затвори улица

Строителна фирма затвори улица без разрешение и получи акт

Столични инспектори глобиха строителна фирма затворила улица без разрешение. Фирмата изпълнител "Кимис груп" ЕООД затворила ул. "Козлодуй" № 120 при строително монтажни работи, без да има проект за временна организация на движението, съобщават от Столичен инспекторат. На компанията е съставен акт за установаване на административно нарушение на основание чл. 71 , т.22 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО. Проверките в района продължават.

comment 0
visibility 296
Засаждане на дървета новата гора на София

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от строителна фирма

Близо 150 доброволци - служители на строителна фирма заедно с техните семейства, засадиха над 3000 дръвчета върху 6 декара от Новата гора на София край Суходол. Инциативата бе осъществена с подкрепата на Столична община. Проектът за Новата гора на София има за цел да засадени над 120 000 нови дървета. Идеята е това бъде новият зелен филтър на столицата. Само за една година едно дърво осигурява кислорода, необходим за около 10 души. Засаждането на в гората се организира със съдействието на експерти по лесовъдство от Общинското предприятие "Управление на общински земи и гори". Всички столичани искаш ти да засадят дърво са добре дошли, като за тяхно улеснение е създадена и временната автобусна линия 56А пътуваща събота и неделя.

comment 0
visibility 819
изтекло разрешително

Инспекторатът глоби строителна фирма-гради водопровод с изтекло разрешително

Строителна фирма бе глобена от екипи на Столичния инспекторат, защото продължава да изгражда уличен водопровод, а разрешителното и за подобна дейност било с изтекъл срок.Става дума за "ПСИ- УСМ " ЕООД, а обектът и се намира на общински път Симеоново-Бистрица в район "Панчарево". Инспекторите отишли на проверка на адресите улица "Буйновско ждрело" и улица "Полежа". Установено е, че фирмата не е презаверила проекта за временната организация на движението и разрешението си за строеж. Заради това на юридическото лице е съставен акт.

comment 0
visibility 1175
Манастирски ливади акт за нарушение

Съставиха акт за замърсяване на строителна фирма в м. Манастирски ливади (СНИМКИ)

Строителна фирма отнесе акт от Столичен инспектор заради замърсяване в м. Манастирски ливади. Инспекторите от отдел ''Контрол на замърсяване от строителство" глобиха за административно нарушение строеж в м. Манастирски ливади в район "Триадица", съобщават от Столичен Инспекторат. От обекта са били допускани камиони и строителна техника без да бъдат измивани с устройство, а също и за липсата на строителна ограда. Това не първата фирма която не си измива техниката и цапа града, преди време глоби имаше за такива в район Лозенц и район Витоша.