Тема: табло

comment 0
visibility 1243
Пожарна

Пожар край Орлов мост блокира движението

Възникнал пожар край Орлов мост блокира движението в най-натоварения час, съобщава БГНЕС. Запалили са се подземни кабели на електрическо табло, разположено на ъгъла на булевардите "Евлоги Георгиев" и "Цар Освободител" към НДК. На мястото на инцидента са дошли две пожарни. Огънят вече е овладян. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредата. Не са ясни причините за пожара. Тъй като задръстването е голямо, на мястото е поставен регулировчик.

comment 0
visibility 1385
табло

Възстановено е таблото с лика на Смирненски в парк "Св. Никола" (СНИМКИ)

Таблото с лика на големия български поет и журналист - Христо Смирненски в парк "Възраждане" е възстановено. Акцията се прави по инициатива на хора, живеещи на територията на район „Възраждане“, и с подкрепата на служителите на Столичен инспекторат.   Таблото е двустранно, като от едната му страна може да се види образа на твореца, запечатан чрез най-известната му фотография, а от другата страна се чете едно от неговите стихотворения „Пролетно писмо“. Поемата е една от най-романтичните му такива и носи послание към вечните човешките копнежи, засилващи се с настъпващата пролет.   Таблото се намира на ул. „Пиротска“, в рамките на парк „Св. Никола“. В доброто дело се включиха и служители на районната администрация „Възраждане“, от където организираха засаждането на характерните за сезона цветя– иглики. През пролетта предстои цялостно озеленяване на пространството.  

comment 0
visibility 293
София, електронно табло

Електронните табла на спирките по посока Княжево не работят

Електронните табла на спирките на Градски транспорт по посока Княжево не работят, алармиха ранобудни столичани. На таблата е изипсан само часът, видя Столица.bg.  Преди време в Русе на таблата указанията бяха на китайски, но в София явно този език не го владееме, намират сили да се шегуват рано сутринта софиянци. Понякога на таблата не се изипсва точния час, има разминаване и в прогнозното пристигане на трамваите и автобусите, но това са бели кахъри, успокояват се те. В края на миналата година Столична община подмени 220 табла с нови. Проектът бе за 978 000 лв, като всяко табло струваше по 5 хиляди лв. В парите е включен и монтажът. Тогава бяха поставени табла и на спирки, на които до този момент те са отсъствали. Амбициозното намерение беше на всяка спирка да има и камера. В София електронните табла са общо 1250. Доставени са от обединението "Проджект Новатроник" София.

Реклама
comment 0
visibility 1102
блокирало табло

Табло на спирка в "Дружба 1" всеки ден блокира (ВИДЕО)

Таблото на спирка с код 0184 в "Дружба" 1 при блок 3 е блокирало и не работи. Има много хора, които чакат, но не получават яснота за петте автобусни линии, минаващи в района. Повече от 20 минути на таблото се изписваше единствено информация за автобусите по линия 184, които са и вид довеждащ транспорт. Линията е от летище София до центъра на столицата. "Ще предадем на техническия отдел и те ще изпратят екип на място", казаха от ЦГМ пред Столица бг. До момента не е ясна причината за блокажа. Всеки ден има проблеми с таблото, коментираха живеещи в "Дружба" 1.

comment 0
visibility 357

Монтират информационно 4G табло на автобусната "Метростанция Обеля"

Ново електронно табло ще се монтира на автобусната спирка "Метростанция Обеля" в едноименния столичен квартал. Това стана възможно, след като столичани сигнализират за липсата на информационно табло. Гражданите нямат никаква информация кога пристигат автобусите, както и през какъв интервал. Липсата на информация създава голямо неудобство за пътуващите от спирката на ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“. През тази спирка минават автобуси 26, 30, 31, 81, 150, които свързват столицата с кв. „Гниляне“, село Балша, село Голяновци, кв. „Иваняне“ и село Волуяк. Пътуващите са много, а информация за пристигащия транспорт няма. От Столичен градски транспорт информираха преди седмица, че се предвижда поставянето на 220 електронни табла до края на месец декември на местата, където старите табла са повредени или не съществуват. Евгени Крусев, зам-кмет в СО сподели, че таблата, които ще се появят по спирките имат модем и 4G карта, което позволява директна връзка с Центъра за управление на трафика и диспечерите. Информация ще се изпраща за часа на пристигането, за броя на пътниците, както и за задръствания и затворени пътни артерии в столицата. Първите такива табла бяха монтирани на трамвайните спирки на бул. "Дондуков" и "Раковски" преди месец. Уточнено беше, че списъка с местата, на които ще се поставят новите табла е вече в ЦГМ, а спирката „Метростанция Обеля“ фигурира в списъка и там ще има информационно табло в указания срок.