Тема: тихо

comment 0
visibility 2093
спорт

Слънчево и тихо време за "Витоша зимен Фест"

С метеопрогноза за слънчево и тихо време, утре пред хижа Алеко на Витоша след 10 ч. започват всички активности, посветени на Световния ден на снега и на "Витоша зимен Фест". Предстоят много атракции, екшън и състезания с надпреварите по спускане с велосипеди по сняг за време, ски-алпинизъм, паралелен слалом за деца и спринтово ски-бягане около хижата. Зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов ще е сред официалните лица, които ще поздравят участниците и ще наградят призьорите около 13 ч.   Всички деца до 14-годишна възраст ще могат да ползват утре, събота, 18 януари, кабинковия лифт от Симеоново до хижа Алеко срещу символична цена 1 лв. По този начин „Витоша ски“ и „София – европейска столица на спорта“ отбелязват Световния ден на снега в стремеж повече малчугани да излязат на чист въздух, сред природата в планината.   Ето и програмата: 10.00 – 11.00 ч. Записване на участниците – пред хижа Алеко 10.00 – 12.00 ч. Ски-алпинизъм 11.30 – 12.00 ч. Алпийски ски - паралелен слалом 11.30 – 12.15 ч. Спускане с колела по сняг за време 12.15 - 13.00 ч. Ски-бягане 13.00 – 13.30 ч. Награждаване на призьорите и закриване

comment 0
visibility 473
Парк Витоша

Тихо и слънчево на Витоша

Стабилно време и слаб вятър срещат днес туристите на Витоша. Температурите са от 16 до 20 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. От там напомнят в планината да се тръгва с подходящи за сезона дрехи и зареден мобилен телефон. Да се следи прогнозата за времето преди преходи по високите места. А тези, които нямат достатъчно опит в изкачванията, да се доверят на официалните маршрути, а да не тръгват по рискови отсечки.  

comment 0
visibility 816
витоша

Ясно и тихо време на Витоша

Днес денят е великолепен за преходи на Витоша. Времето е ясно и тихо, температурите са между 13 и 17 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. Лифтовете не работят, защото са в режим на профилактика. Спасителите припомнят в планината човек да отива с подходящи дрехи, а да не се доверява много на слънцето. И винаги да има телефон с добре заредена батерия. А тези, които нямат опит с преходите, да ползват официалните маршрути. И да избягват солови акции по рискови трасета.  

Реклама
comment 0
visibility 450
витоша

Тихо време, но облачно на Витоша

Тихо време, но облачно среща туристите на Витоша днес. Температурите са около 15 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба. Очаква се метеорологичните условия да се влошат. Спасителите препоръчват на туристите, които днес ще са в планината, да си избират много внимателно маршрутите. Да търсят такива трасета, където да има места за подслон в случай на буря. Туристите не бива да забравят, че в планината се тръгва със зареден мобилен телефон и топли дрехи. И се ползват само официални маршрути за преходите, напомнят от планинската спасителна служба.    

comment 0
visibility 273
туризъм

Слънчево и тихо на Витоша

Днес времето е много подходящо за туризъм. Температурите са от 3 до 10 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба. Слаб вятър ще има на отделни места, не се очакват валежи. Преходите по високите места обаче ще са с малко повече ходене пеш. Причината- лифтовете не работят, защото са в режим на профилактика. Въпреки хубавото време е добре туристите да не забравят, че в планината се ходи с подходящи дрехи и зареден мобилен телефон, припомнят спасителите. Който няма достатъчно планинарски опит, да ползва официалните маршрути за преход, а да не започва рискови самоволни акции.