Тема: версия

comment 0
visibility 8112
загинал

Версия за катастрофата в "Дружба": Ватманът е отклонил вниманието си

Вече има и първа хипотеза за сериозната катастрофа с четири трамвая вчера в столичния "Дружба". Най-вероятно ватманът на последния трамвай е отклонил вниманието си. Това обясни пред Нова телевизия Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт.   „Най-вероятно в първите 80 метра ватманката не е внимавала достатъчно. Когато тя е била на около 20 метра и евентуално е започнала да спира електрически, вече е нямало достатъчно време, за да обезопаси трамвая. Видими следи от спирачен път не бяха установени”, подчерта пред камерите той. И продължи: "Предполагаемата скорост на последния трамвай е около 15 км/ч, но аз само предполагам това. Тази скорост е достатъчна да предизвика инцидент”.   „Ранените вече са освободени от болничните заведения. Само ватманката е с травми, които налагат болнично лечение”, допълни още Василев. Той обясни, че всеки спрял трамвай е с активирана паркинг спирачка, която е много повече от ръчната спирачка при колите.   Василев подчерта, че техническото състояние на превозното средство е било отлично. Трамваят е излязъл от ремонт преди 20 дни и е в най-доброто състояние от всички други. Всеки ден преди началото на смяна, както и в нейния край, се извършвали и тестове за алкохол.   Както Столица.bg съобщи вчера верижна катастрофа с четири трамвая отне живота на 30-годишен мъж. Инцидентът се случи на булевард „Искърско шосе” в столичния квартал „Дружба”. Първоначално на релсите спира трамвай заради авария. След него идват втори и трети, които също спират. Млад мъж - пътник от едното превозно средство, решава да пресече релсите между втория и третия трамвай. Докато пресича, идва и четвърти трамвай, който не спира, удря се в спрелите мотриси и те премазват пресичащия мъж.   Няколко души са с различни наранявания след удара.  

comment 0
visibility 3729
версия

Версия: Огънят в "Пирогов" тръгнал от запалена цигара

  Запалена цигара от един от пациентите е причината за взрива в инсталацията за подаване на кислород в болница "Пирогов". Както и за последвалия пожар. Това твърди Нова телевизия, позовавайки се на своя, все още непотвърдена информация.       Мъжът, който вероятно е предизвикал пламъците, имал тежки чернодробни проблеми вследствие на прекомерна употреба на алкохол.    При инцидента починаха двама мъже – на 55 и 68 години.    

comment 0
visibility 347
версия

Версия: Убийството в "Младост" заради неуредени финансови отношения

Появи се версия, по която криминалистите работят за убийството в столичния "Младост" на 46-годишната Станка Марангозова. Най-вероятно става дума за неуредени финансови отношения. Има данни, че жената е с криминални регистрации. И назад във времето е била изнудвана от свои жертви, съобщиха пред журналисти от Националната полиция и Специализираната прокуратура.    Обвинението разполага и с данни, че в миналото Станка е била жертва на организирана престъпна група.   В района на убийството е намерена гилза, най-вероятно от късо огнестрелно оръжие. Но какво точно - от полицията на този етап не съобщават.    

Реклама
comment 0
visibility 1919
Негован

Версия: Роднина убил жертвите край Негован

Напълно е възможно роднина да е убил жертвите, открити край софийското село Негован. И заради това те да не са обявени за издирване, каза пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя допълни,че след повторния оглед са намерени множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. За единият труп със сигурност може да се каже,че е на жена. Разследващите са потвърдили,че жертвите са ликвидирани с огнестрелно оръжие. Както Столица.bg съобщи сигнал за намерен човешки череп на територията на село Негован е подаден около 18 ч. в събота. Останките са открити край местния водоем. Малко по-късно стана ясно, че това е жена. В следобедните часове на вчерашния ден е намерено още едно тяло. Според разследващите, по останките има явни следи, свидетелстващи за убийство. Предполага се, че е лицето е било застреляно и захвърлено край негованския водоем.  

comment 0
visibility 984
шоу страх

На "Александър Невски" снимат индийската версия на шоуто "Страх" (СНИМКИ)

Столичният площад "Александър Невски" е затворен за автомобили заради снимките на риалити шоу. Това е индийската версия на популярното състезание за издръжливост и воля "Страх". В екипа на предаването е ангажирана и солидна група българи, които се занимават с техническата част и локацията на продукцията. От рано тази сутрин гигантска метална клетка увисна във въздуха на метри от катедралния храм на София. Два крана държаха мащабната конструкция във въздуха, а отдолу имаше механизъм, който да балансира тежестта на цялото скеле. Оказа се,че тази клетка е едно от изпитанията, с които трябва да се справят участниците в шоуто. До края на днешния ден снимките на площада трябва да са приключили, научи Столица.bg от ангажирани със състезанието. Докато екипите обезпечаваха една или друга част от снимките, самите участници събираха сили в каравани от едната страна на площада.