Тема: достъп

comment 0
visibility 1563
Заради пандемията: Директорите на училища в София да забранят достъпа до дв

Заради пандемията: Директорите на училища в София да забранят достъпа до дворовете

Писмо от Столичния инспекторат е изпратено до Дирекция "Образование" да се разпореди на всички директори на училища в столицата да забранят достъпа до дворовете на сградите. Мярката се прави във връзка с въведеното извънредно положение и действията свързани с предотвратяване на разпространението на коронавируса. Целта е да се ограничи възможността дворовете да се ползват като място за разходка на домашни любимци, струпване на хора и ползване на фитнес уреди, където има поставени, както и за изхвърляне на отпадъци.

comment 0
visibility 1041
забранено влизане

В "Изгрев": Забраниха влизането в дворовете на училища и детски градини (СНИМКИ)

Забранява се влизането в дворовете на училищата и детските градини на територията на "Изгрев", както и посещенията на площадките за игра на деца. Това идва след заповед на кмета на района д-р Делян Георгиев.   Общинската администрация апелира в социалната мрежа гражданите да проявят разбиране и отговорност. Всеки от нас трябва да се съобразява с извънредното положение и здравните рискове, пред които сме изправени като общество    

comment 0
visibility 556
западен парк

Четири парка в София с по-лесен достъп за хората с увреждания

Четири парка в София ще бъдат с по-лесен достъп за хората с увреждания. Мерки това да стане са разгледани от комисията по околна среда към Столична община. Включени са в доклада на заместник- кмета по социалните дейности Албена Атанасова. В момента се правят рампи и автоматизирана тоалетна за хора с увреждания в "Западен парк". Финансирането на проекта е по оперативна програма "Региони в растеж" и е в процес на изпълнение. В район "Младост" вече е изграден асансьор, който дава достъп от улицата до главната алея. Това се случва в парк "Въртопо". Правят се тестове на асансьорната уредба преди да започне да се ползва от гражданите.

Реклама
comment 0
visibility 4453
Заграждане на улица

Граждани разкопаха улица в кв. Витоша, била частна собственост (СНИМКИ)

Собственици на имот заградиха достъпа до ул. ''Константин Петканов'' в кв. Витоша в район Лозенец. Причината е, че общината не им е платила отчуждаването, разказват те в социалната мрежа. Преди 20 години общината е построила улицата върху техния имот неправомерно, без да им бъде изплатено отчуждаването. Така след дълги години ходене по по мъките и хиляди левове по адвокати, през 2010-та година те печелят дело за обезщетение. Столичната община обаче отказва да има плати. Следват нови 9 години през които общината не спазва решението на съда. Така днес собствениците предприемат крайната мярка да разкопаят и затворят улицата. Всичко обаче е легално, тъй като те са влезнали в имота си с документ то ЧСИ, и разбира се имат правото на заграждане, тъй като улицата е в частен имот. От общината са предложили на хората да купят имоти им, но на половината сума присъдена по делото. Това е приемливо само за хората чийто имоти са били иззети и не са били обезщетение и хора без друг избор. Собствениците обаче, имат влязло в сила съдебно решение и очакват от общината да го спази. Според тях улицата ще продължи да функционира като улица в кв. Витоша след като бъде отчуждена и сумата изплатена. До тогава ще има ограда и движение по нея няма да има. Според живущи в района точно тази улица се използва от целия квартал, и те в момента няма от къде да минават.  

comment 0
visibility 653
Оборище градинка

Ремонт остави сграда в „Оборище” без достъп (ВИДЕО)

Общински ремонт буквално блокира достъпа до „Цанко Церковски 1946” в район „Оборище”. За неприятната ситуация сигнализира секретарят на читалището Ивана Димова, съобщава Нова телевизия. В читалището се работи постоянно. В него ходят деца които имат репетиции. През вчерашният ден те са дошли за да проведат ежедневните си дейности но не са успели да влязат вътре. А причината е поставена ограда на ремонт на площ предвидена за детска площадка. От читалището няколко пъти са се обаждали в общината, до като накрая на място са пристигнали работници, които са направили достъп до сградата. Кметът на район „Оборище” Васил Цолов обеща, че след като приключи ремонта пред читалището ще има нова модерна детска площадка и градинка с цветя. Той сподели, че в района става все по-трудно да се строят детски площадки поради множеството сгради една до друго и за това са избрали това място.

comment 0
visibility 405

Достъпът до НДК тази седмица ограничен за четири дена

Тази седмица в НДК в дните 23, 26, 27 и 28 април ще се проведат мероприятия от програмата на Европреседателството на България. Това изисква да се вземат превантивни мерки за сигурност, което налага достъпът до сградата да бъде ограничен. За информация на столичаните, които планират да купуват билети за конкретни културни събития – могат да направят това в кино „Люмиер“ от 9. 00 до 20.30 ч. Припомняме, че вече могат да направят покупката и онлайн, на обновената платформа на НДК, по информация на София Утре. Достъпът до Театър Азарян и ДНК е непроменен. Литературен клуб „Перо“ ще бъде достъпен едва след приключване на събитията от Европредседателството.

comment 0
visibility 481

Във вторник и сряда НДК ще е с ограничен достъп

Налага се ограничение на достъпа до сградата на НДК във вторник и сряда, 10 и 11 април. Касите за продажба на билети за различните културни събития са временно настанени в кино „Люмиер Лидл“. Работното им време е както досега – 9.00 – 20.30 ч. информират от sofia.topnovini.bg. Тези ограничения са заради провеждането на планирани събития, свързани с Евро председателството на страната ни. Утре стартира и кампанията „re НДК – Рециклирай! Културно е", за която медията ни вече писа. Нейни инициатори са служителите на НДК. Тази инициатива е в унисон и с инициативата на МОСВ „без пластмасови продукти". Достъп до арт инсталациите, които ще бъдат открити в началото на кампанията, за момента ще имат единствено акредитирани журналисти.