Тема: Гешов

comment 0
visibility 1030
катастрофа

Катастрофа на "Гешов" посока "Константин Величков"

Катастрофа е станала на бул. "Акад.Иван Евстатиев Гешов" в посока бул."Константин Величков". За това съобщиха в социалната мрежа свидетели на случката.  На място има екип на "Пътна полиция", който изяснява детайлите около инцидента.     Коментарите за ПТП-то в интернет бяха доста различни. Някои обясняваха,че толкова катастрофи стават точно в този участък, че чудно как на някой още не му е хрумнало да сложи една стационарна камера за 50 километра.            

comment 0
visibility 1350
Кола по таван на Гешов

Кола се обърна по таван на „Гешов“

Кола, обърната по таван на ул. „Гешов“ в столицата, беше видяна в публикация в социалната мрежа. Според автора, няма пострадали. Пораженията са само материални. Коментарите, разбира се, в голямата си част са подигравателни. Чудят се как точно шофьорът е успял да се обърне така. Друг потребител пък се опитва да е актуален и пише: „И на колите РАМИТЕ ли изтекоха и се преобръщат от ШОК“. Повечето коментари са за купените книжки и неразумното шофиране на шофьорите. От всичко видяно и казано, добрата новина е, че никой не е пострадал при инцидента.

comment 0
visibility 1143
Катастрофа

Катастрофа блокира движението по "Гешов"

Катастрофа между няколко автомобила стана преди минути на столичния булевард "Иван Евстатиев Гешов" в посока бул. „България“, съобщи очевидец в социалната мрежа. От удара един от автомобилите се завъртял и е препречил движението. Няма информация за пострадали. Нанесени са леки щети на автомобилите. На място не се вижда екип на КАТ. Заради ПТП-то в района се е образувало голямо задръстване. Изясняват се причините за пътния инцидент.

Реклама
comment 0
visibility 766
Полиция

Три коли се удариха на "Гешов"

Верижна катастрофа с три автомобила стана преди минути при "пробива" на столичния булевард "Иван Евстатиев Гешов". Щетите са само материални, няма пострадали хора, съобщават граждани в социалната мрежа. На място има екип на "Пътна полиция", който не позволява заради ПТП-то в района да се образува задръстване. Изясняват се причините за пътния инцидент.

comment 0
visibility 655
Мръсен булевард

Глобиха шофьор на камион замърсил бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" (СНИМКИ)

Шофьор на камион превозвал необазопасени земни маси получи акт за установяване на административно нарушение защото е изпоцапал бул. "Акад. Ив. Е. Гешов". Замърсяването е станало вчера следобед след като от камиона се е изсипало голямо количество земна маса, която е изпадала по булеварда. На място се отзовал екип на Столичен инспекторат който е установил нарушението. Веднага е издирен камиона, собственост на фирма "Лоби кар транс и Ко" ЕОО. На шофьора е съставен акт, а измиването на булеварда е за сметка строителната фирма собственик на камиона.

comment 0
visibility 455
бул. Гешов

Протест на педиатрите затвори бул.''Гешов''

Трети пореден протест за бъдещето на детската болница в София се провежда в момента. Недоволните медици подкрепяни от родители блокираха движението по булеварда пред лечебното заведение. Наскоро от здравното министерство обявиха, че няма да има ограничения в приема в болницата, протестиращите остават недоволни. Те настояват и за по-високи заплати. Към момента няма изгледи да бъде изпълнено другото им основно искане, а именно лечебното заведение да стане "национална" болница. Спирането на движението в района на лечебното заведение блокира и градския транспорт, като автобусите и тролеите се движат с закъснение. Между временно държавата отпусна 1.7 млн.лв. на болницита, като се очаква протестите да приключат.

comment 0
visibility 1595
Линейка

Шофьор блъсна 10-годишно дете на бул. ''Възкресение''

Автомобил е блъснал 10-годишно дете край пресечката на булевардите "Възкресение" и "Aкадемик Иван Евстратиев Гешов". Инцидентът е станал снощи, съобщават очевидци. На място веднага са пристигнали екипи на полицията и спешна помощ.  Детето е откарано в тежко състояние в болница.  Изяснява се дали то е било само и как се е стигнало до удара. Работи се и по уточняване на останалите детайли около катастрофата.

comment 0
visibility 544
спукана тръба

Спукана тръба на "Гешов" и "България" остави квартали без вода

Спукана тръба между булевардите "Иван Евстатиев Гешов" и "България" остави част от софийски квартали без вода, съобщи bTV. Засегнати бяха части от "Лагера", "Хиподрума", "Бели брези" и "Крива река". Според граждани никой не е реагирал на сигналите на хората за проблема няколко часа. Екип на "Софийска вода" вече е на място и се очаква скорошно възстановяване на водоснабдяването в района.

comment 0
visibility 572
Къщата на Гешов

Столичната община сезира прокуратурата за къщата на Гешов

Столичната община подаде сигнал в Софийска градска прокуратура за рушащата се къща на Иван Гешов на ул. Патриарх Евтимий 7, в центъра на града. Сградата е паметник на културата, но от години е изоставена и се руши. „Тъй като очевидно административните санкции и общественото мнение не могат да въздействат на собственика внесохме сигнал в прокуратурата“, обяви зам.-кметът Тодор Чобанов пред журналисти.В сигнала се посочва, че сградата е необитаема, в изключително лошо състояние. От общината очакват държавното обвинение да предприеме мерки в рамките на правомощията си.  „Това е пореден случай на безстопанствено отношение на собственика към сграда, която е недвижима културна ценност“, се казва още в сигнала. Собственик на имота е фирма „Артемида БСА“. Преди около десет дни Чобанов обясни, че след решение на бившия главен архитект на София Стоян Янев е променен подробният устройствен план и на мястото на къщата, няма как де се изгради нова.  „Това не е необичайно решение, но тук тъжното е, че е имало възможност да се развие сценарий с цялостно запазване на сградата. Правим всичко възможно да принудим в един смисъл, да насърчим – в друг, собственикът да изпълни своите задължения като собственик на знакова старина“, сподели тогава зам.-кметът. Според устройствения план се запазва фасадата и на мястото на къщата ще има хотел. Засега все още няма внесено инвестиционно предложение.

comment 0
visibility 732

Верижната катастрофа на Гешов е причинена от пиян водач

Вчера около 20:00 часа 9 коли се блъснаха и причиниха верижна катастрофа на бул. "Акад. Иван Гешов". Предполагаемият виновник е бил с джип и е отказал алкохолна проба с дрегер. Откаран е в болница за взимане на кръв, при което тестът е установил 1 промил алкохол в кръвта. Пияният водач на автомобила е задържан за 24 часа. Предстои разследване по случая и налагане на наказания. Ранените от катастрофата са шестима. Трима от тях са семейство с 12-годишно дете, като състоянието им е било най-тежко и са били откарани в Пирогов. Първи за катастрофата дадоха информация очевидци в социалните мрежи. Движението беше затруднено няколко часа след инцидента. Някои от автомобилите бяха неразпознаваеми.  

comment 0
visibility 761

Станала е верижна катастрофа на бул."Гешов" с много коли и поне 3 пострадали (ВИДЕО)

Верижна катастрофа е станала на столичния бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ след тунела в посока бул. „България”. Според коментарите в социалната мрежа, поне 11 коли са пострадали. Има и ранени. Ето и видеото, публикувано във Фейсбук!