Тема: предлага

comment 0
visibility 1708
тротинетки

И българска фирма вече предлага тротинетки в София

Първата българска услуга за споделено пътуване с електрически скутери от вчера вече е факт в столицата. Тя е създадена и се предлага от роден стартъп за тротинетки, съобщава "Монитор".    Новите двуколесни "Хобо" технически не се различават особено от тези на другите две фирми.  Първата година на компанията ще е пилотна, целта е да бъдат пуснати в употреба 100 тротинетки. За втората година от фирмата са заложили програма за т.нар. "хобо зареждачи". С две думи потребители да помагат за събирането на скутерите и така да трупат точки, които после може да ползват в приложението.     Таксата за отключване е 1,60 лева, на минута придвижването се таксува 0,20 лева. От компанията предлагат и месечен абонамент срещу 60 лева. И на уеб сайта, и в приложението на компанията са показани местата за паркиране. Тротинетките  ще могат да бъдат оставяни и извън тези зони.  

comment 0
visibility 1103
варианти за стадион

Столична община предлага 4 варианта за нов Национален стадион

Столична община е дала на Спортното министерство 4 варианта с терени за нов Национален стадион. На министерството е последната дума къде да се направи новият стадион. До момента не е избрана нито една от предложените 4 дестинации, съобщи главният архитект Здравко Здравков, цитиран от "24 часа". Първият вариант е новият стадион да бъде направен в местността "Къро" срещу "Арена Армеец". Вариант две е реконструкция на вече действащ стадион като "Славия" примерно. Третата алтернатива е да се ползва терен в община "Връбница". Там най-напред е била идеята да се съгради "Арена Армеец". Според главният архитект обаче мястото на "Ломско шосе" не е добре обезпечено транспортно. Вариант четири е за изнасяне на Националния стадион в периферията на града като "Алианц Арена" в Мюнхен.

comment 0
visibility 754
София

3 сгради предлага София за Агенцията по труда на ЕС

София предлага три новопостроени сгради за седалище на Агенцията по труда на ЕС. Две от тях се намират на булевард “Цариградско шосе”, а третата е на бул. “Брюксел в близост до летището. Всички сгради отговарят на строителните стандарти за клас “А”. Първата сграда е изграден с вдъхновение от наклонената кула в Пиза, втората е в близост до голям търговски център, а третата се намира в района на летището. Освен България за домакин на агенцията се кандидатират и Словакия, Кипър и Латвия. Интересното при родното предложение, че наема на сградата за 18 месеца ще бъде платен от държавата. И трите сгради са напълно готови за нанасяне, като цените на наемите в тях са много добри, сочи предложението на правителството събрано в 42 страници. За де се улеснят еврочиновниците, ще бъде създаден специален екип от социалното министерство, които ще има съдейства да си наемат жилища, с места в детските градини и училища за децата им, а също и за всички други проблеми по бъдещото им настаняване. Семействата на служителите пък ще могат да се регистрират в бюрата по труда за да си намерят бързо работа в столицата. От представителството се ангажират, при избор на София, да подготвят харесаната сграда до края на годината, за да може да започне работа още от 1 януари 2020 г.Членките на ЕС ще избират една от четирите кандидатури след месец. Очаква се победителя да бъде посочен на 13 юни. Агенцията по труда на ЕС ще работи по въпросите на мобилните работници и се очаква в нея да работят близо 140 постоянни служители. Припомняме, че това е вторият опит на България да приюти Европейска агенция. През 2017 г. София не успя да привлече Европейската агенция по лекарствата, която се изнесе от Лондон в Амстeрдам заради Brexit.