Тема: миене

comment 0
visibility 453
Излъскаха и дезинфекцираха улици в Люлин 5 (СНИМКИ)

Излъскаха и дезинфекцираха улици в Люлин 5 (СНИМКИ)

Изчистиха, измиха и дезинфекцираха улиците в Люлин 5. Работата на фирмата за чистота в район Люлин бе забелязана от журналиста Карина Караньотова от БНТ, която се включи наживо в социалната мрежа. По-чисто никога не е било в тези улици! Тя сподели, че работниците също са доволни от заплащането и отношението към тях, но и затова, че имат работа. Дезинфектантът се разтваря във водата и при миенето улиците се третират срещу коварната зараза. Дезифектантите не са опасни за хората и животните. До обяд днес бяха обработени улици „501“, „504“, „Мичман Светогорски“, ул.“Поручик Григории Загорски“, „Зидар“ и др. От Столичен инспекторат съобщиха, че продължава ежедневното третиране на спирки на градския транспорт. Почистват се регули на улични платна от наноси и отпадъци и след това се мият с дезинфектанти. Вчера екипите на фирмите за чистота са работили в "Илинден", "Красно село", "Сердика" и "Триадица". Обработени са улиците "Г. Измирлиев", "К. Ботев", "К. Тулешков" и бул."Петко Каравелов" в район "Триадица". Дейността миене ще се извършва по график и при подходящи метеорологични условия. Къде и кога ще се мие, столичани могат да видят в сайта на Столичен инспекторат в секция "Миене".

comment 0
visibility 592
Спирки и улици в кв. Витоша са измити и дезинфекцирани

Спирки и улици в кв. Витоша са измити и дезинфекцирани (СНИМКИ)

По график продължава почистването и дезинфекцията на столични улици, спирки за градския транспорт, публични пространства и контейнери за отпадъци. В момента тези дейности не се извършват заради неподходящите метеорологични условия. Почистване и дезинфекция е извършена междукварталните улици на "Витоша", район Лозенец, потвърдиха от Столичен инспекторат пред Столица.bg. По бул. Симеоновско шосе също са обработени спирки на градския транспорт с дезинфектант. В периода от 18 март до края на месеца са дезинфекцирани ул. Асен Разцветников, "Ангел Каралийчев", "Константин Петканов", "Георги Райчев", "Слав Караславов", "Борис Арсов" и др., обясниха от инспектората на Столична община, който извършва контрол на дейността на фирмите за чистота. Когато времето позволява се мият улиците и във водата има дезинфектант. В момента тази дейност не се извършва заради снеговалежа и ниските температури. Спирки, подлези и подходи се дезинфекцират с пръскачки. За предстоящото миене и дезинфекция може да се провери в сайта на Столичен инспекторат в секция "Графици".  

comment 0
visibility 754
продължава дезинфекцията на пазарите

Дезинфекция и миене на Женския пазар и на пазар "Димитър Петков" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Продължава регулярната дезинфекция на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“, както и на предгаров площад „Ротонда“, които се стопанисват от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, съобщиха от дружеството.   Спешните мерките за превенция и недопускане разпространението на COVID-19 на територията на тържищата бяха предприети още преди въвеждането на извънредното положение в страната.    Дезинфекцията на откритите пазарни площадки след приключването на пазарния ден ще се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Дружеството продължава да осигурява нужните предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара.    „Ние не можем да раздаваме на търговците безплатно предпазните средства, тъй като сме търговско дружество, а те не са наши служители. Но за нас е по-важно, че сме осигурили предпазните средства, когато цялата ни страна изпитва затруднение в тази посока. Маските, дезинфектантите и ръкавиците могат да бъдат получени в Административните сгради на двата пазара и всеки може да се снабди с необходимото. Разчитаме на съзнанието и отговорността на нашите търговци и вярваме, че те ще продължат своето отговорно поведение както към себе си, така и към клиентите си в превенцията от зараза. Хората, които пазаруват при нас могат да са спокойни за своето здраве - няма струпване на потребители по едно и също време и се пазарува при спазване на нужната дистанция“, казва Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.    Допълнително, със заповед на изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, е разпоредено да се допуска по 1 човек в търговските обекти, тип павилиони на пазарните пространства, а изчакването да става отвън на дистанция 1,50 м. На дистанция от 1,50 трябва да пазаруват и клиентите на масите за сергийна търговия.    Мерките, които са предприети за превенция са съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столична община за превенция на разпространението на корона вирус.                                         

Реклама
comment 0
visibility 607
миене

Мият се основни улици и булеварди в столицата

Миене с автоцистерна с маркуч се извършва през целия ден днес на улици и и булеварди в София, съобщават от Столична община. Екипите на почистващите фирми работиха на бул.“Цар Борис Трети“ и бул.“Тотлебен“, както и на кръговото кръстовище на Руски паметник в столицата. Цялостно са измити пътните платна и прилежащите тротоари. Освен основни трасета на градския транспорт се извършва миене и на улици в кварталите като ул.“Кирил Ботев“ ул.“Георги Измирлиев“, бул.“Проф.Цветан Лазаров“ и др.   Преди процедурите екипите почистват дъждоприемните шахти и извършват ринене на пътните регули от наноси и отпадъци.   Днес се извършва почистване на пътни регули на ул.“Беловодски път“, на бул.“Рожен“, на ул.“Царибродска“, на бул.“Сливница“, ул.“Летоструй“, ул.“Освобождение“ и др.   Дейностите се извършват при положителни температури и се контролират от Столичен инспекторат.   При благоприятни метеорологични условия миенето продължава и в следващите дни, като една от мерките за чистота и подобряване на качеството на въздуха.  

comment 0
visibility 915
Миене на улиците

Мият бул. „Тодор Александров“

От вторник, 14 януари, започват да мият бул. „Тодор Александров“, съобщават от управата на район Възраждане. Това се налага заради мерките, които предприема Столична община, за да подобри качеството на атмосферния въздух в столицата. Те са залегнали в актуализираната Програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София и Плана за действие към нея. Миенето на улицата се извършва само при подходящо време. Дейностите се извършват с автоцистерна. Ще бъде създадена временна организация на движението, за да не се затруднява трафика.

comment 0
visibility 705
Миене на улици и булеварди заради мръсния въздух в София

Къде в София мият улици и булеварди заради мръсния въздух

Още в два столични района на София ще продължи миенето на улици, което е част от мерките за качеството на въздуха на столицата. Днес цял ден цялостно ще бъде измит бул. "Филип Аврамов" в район Младост, съобщиха от Столичен инспекторат. Почистването е от дневната смята на оператора за почистване. Ще бъдат измити и в район „Илинден“ - бул. „Вардар“, ул. „Божурище“, ул. „Крум Стоянов“, в район „Красно село“: ул. „Житница“ и бул. "Акад. Ив. Ев. Гешов", както и в район „Студентски“ бул. „Симеоновско шосе“. На 20 декември т. г. е ред на район Красна поляна. Също цялостно от нощна смята ще бъде измит  бул. "Възкресение". Дейностите се изпълняват при подходящи метеорологични условия, предупреждават от Инспектората. Заради замърсяването на въздуха с ФПЧ в София в последните дни бяха измите улици и булеварди в район „Подуяне“:  бул. "Ботевградско шосе", ул. „Тодорини кукли“, ул. „Александър Екзарх“, ул. „Плакалница“, ул. „Стефан Богориди. - В район „Слатина“: ул. „Иван Димитров - Куклата“, бул. „Шипченски проход“ от ул. „Иван Димитров - Куклата“ до ул. “Асен Йорданов“, бул. „Асен Йорданов“ - В район „Сердика“:  ул. „Магда Петканова“, ул. „Пражка пролет“. - В район „Надежда“: ул. "Хан Кубрат", ул. „Недко войвода“, ул. „Възрожденска“.   - В район „Връбница“: бул. „Панчо Владигеров“ от бул. „Сливница“ до ул. „ Акад. Дмитрий Лихачов“.  

comment 0
visibility 710
миене на улици

Започва миенето на булеварди в София

След повишението на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да започне миене на булеварди от днес. Миенето на пътната инфраструктура се изпълнява при подходящо време и е част от мерките за подобряване качеството на въздуха, съобщават от Столична община.     Дейностите ще се изпълняват с автоцистерна. Екипи на Столичен инспекторат извършват контрол и създават организация за изпълнение на дейностите в града и през следващите дни. При миенето бъде създадена временна организация на движението с цел минимални затруднения на трафика.   Кметът Йорданка Фандъкова ще предложи на Столичен общински съвет спестените 2 210 000 лв. от решението на МОСВ да намали размера на отчисленията за депониране, които се заплащат от общините, да бъдат пренасочени за допълнително миене и метене в план-сметката за почистване на София през 2020 година.    

comment 0
visibility 323
София, булевард, забрани

Ще мият бул. "Цар Освободител"

Във връзка с планирано миене на бул. „Цар Освободител“ на 10 октомври от 23,00 ч. до 04,00 ч. на 11 октомври поетапно ще се забрани влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между бул. „Кн. Мария-Луиза“ и бул. „Васил Левски“, съобщават от Столичната община. Забраната не важи за колите на обществения транспорт . От 21,00 ч на 10 октомври до 04,00 ч. на 11 октомври ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства на паркинга на пл. „Кн. Александър I“. От 10 октомври  ще бъде организирано спирането на автобусите от линия № 204 на спирките, разположени на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - с код 1807 „Ул. "6-ти септември“ преди ул. „Милин камък“ в посока ж.к. „Дружба 2“, обслужваща автобусни линии №№ 72, 76 и 604; с код 1808 „Ул. "6-ти септември“ след ул. „6-ти септември“ в посока ж.к. „Гоце Делчев“, обслужваща автобусни линии № 72, 76, 94 и 604. Също от 10 октомври от 12:00 до 20:30 ч. ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Хан Крум” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов” и по ул. „Любен Каравелов” между ул. „6-ти септември” и ул. „Хан Крум”. В същия ден от 18:00 до 21:00 ч.  ще бъде забранено и влизането на превозни средства в двете посоки по горепосочените улици.

comment 0
visibility 4069
Затварят за движение Ал. Малинов и България, мият Околовръстното

Затварят "Ал. Малинов" и "България", мият Околовръстното

Два от най-възловите булеварда в София - "Александър Малинов" в Младост и бул. "България" ще бъдат затоврени за движение на 20 и 21 септември т. г., предупредиха от Столична община. Създава се организация на движението заради измиване с автоцистерна на пътното платно на Софийски околовръстен път. Движението се спира, защото и двата булеварда стигат до околовръстното. От 23.00 часа на 20.09.2019 г. до 05.00 часа на 21.09.2019 г. се забранява и влизането на пътни превозни средства /ППС/ по централното северно и южно пътно платно на СОП в участъка от бул. "Александър Малинов" до бензиностанция ЕКО. Движението на ППС да се извършва в локалните пътни платна в същия участък. От 23.00 часа на 21.09.2019 г. до 05.00 часа на 22.09.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства /ППС/ по централното северно пътно платно на СОП в участъка от бензиностанция ЕКО до бул. "България". Движението на ППС да се извършва в северното локално пътно платно в същия участък. От 23.00 часа на 22.09.2019 г. до 05.00 часа на 23.09.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства /ППС/ по централното южно пътно платно на СОП в участъка от бул. "България" до бензиностанция ЕКО. Движението на ППС да се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.

comment 0
visibility 369
пл. Народно събрание

Мият площад „Народно събрание“ за празника

Миенето с автоцистерна на пл. „Народно събрание“ ще наложи промяна в организацията на движение в района.   От 21.00 часа на 5.09.2019 г. до 04.00 часа на 6.09.2019 г. ще бъде забранено паркирането и престоя на автомобили на пл. „Народно събрание“.   От 23.00 часа на 5.09.2019 г. до 04.00 часа на 6.09.2019 г. ще бъде забранено влизането на автомобили, с изключение на колите на Обществения транспорт по бул. „Цар Освободител“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С.Раковски“.

comment 0
visibility 1076
миене на улици

Ще мият втори път улица "Чарлз Дарвин" в "Изток"

Втори път ще бъде измита улица "Чарлз Дарвин" в квартал "Изток", район "Изгрев", съобщават от Столичния инспекторат. При първата обработка са установени резултати, заради които дейността няма да бъде приета за изпълнена. Фирмата е глобена. Повторното  миене ще е за сметка на изпълнителя.  

comment 0
visibility 1047
измиване

Затварят тунела на "Люлин" в събота през нощта за измиване

Тунелът на "Люлин" ще бъде измит в събота през нощта, което налага да бъде затворен от 24.00 часа на 24.08.2019 г. до 05.00 часа на 25.08.2019 г., съобщават от Столичната община. За този период се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Царица Йоана“ в участъка от бул. „Д-р Петър Дартлиев“ и бул. „Вардар“. Тунелът ще бъде измит през нощта, за да не се пречи на движението, казват от Общината.

comment 0
visibility 669
Миене на улиците

Мият централни столични улици и булеварди

Започва поетапното миене на централни столични булеварди и улици от днес, 12 август, до 3 септември, сочи Нова ТВ. Това ще наложи промени в организацията на движение в пет софийски района. Според предварително утвърден график ще се спира движението по улиците, които ще бъдат измивани, в интервала от 07:30 ч. до 16:30 ч. В графика са включени главни улици и булеварди в „Красно село", "Триадица", "Възраждане", "Оборище" и "Средец".   В деня, който е определен за миене на съответни улици, ще бъдат временно закривани, напълно или частично, части от зоните за платено паркиране – „зелена“ и „синя“ зона. Тези автомобили, които не са преместени и пречат на измиването, ще бъдат принудително премествани. В сайта на Столичен инспекторат са качени подробните графици за миене на софийските улици.    Припомняме, че днес, 12 август, започва миенето на улици и булеварди в „Красно село“.

comment 0
visibility 857
миене на улици

От 12 август мият улици в пет столични района

От 12 август започва миене на основни улици и булеварди в няколко столични района. Става дума за „Красно село“, „Триадица“, „Възраждане“, „Оборище“ и „Средец“. Миенето ще приключи поетапно до 3 септември, съобщават от Столична община. За да е по-лесна работата на екипите, е предвидено временно спиране на движението от 07:30 ч. до 16:30 ч. на улиците, които ще се мият. В съответните дни ще се закрива (частично или цялостно) участъци от зоните за платено паркиране „Синя“ и „Зелена“ зона или „Служебен абонамент“.Добре е шофьорите да не оставят автомобилите си на улиците, които ще се мият. Непреместени коли ще бъдат репатрирани в съседни локации. На 12 август ще започне миене в „Красно село“ от: бул."Генерал М.Д.Скобелев" от бул."Прага" до пл."Руски паметник", ул."Св.Иван Рилски" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул."Люлин планина" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до ул."20-ти Април", ул."Лайош Кошут" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул."20-ти Април" от бул."Христо Ботев" до бул."Македония", ул."Ивайло" от бул."Христо Ботев" до бул."Македония", бул."Христо Ботев" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония"- нечетни номера от пл."Руски паметник" до бул."Христо Ботев".

comment 0
visibility 530
Тунелът на бул. "Царица Йоанна"

Мият тунела на бул. "Царица Йоанна"

Затварят за движение тунела на бул. "Царица Йоанна", съобщават от СО. Столичани го познават и като тунела на ж.к. „Люлин“. Тунелът ще остане затворен за автомобили от 00:00ч. до 05:00ч. на 28.07.2019 г. Съоръжението ще бъде измито с машини в посочения часови интервал.  

comment 0
visibility 2366
миене на улици

За редовното миене на улиците в София ще трябват 7 милиона лева

За редовното миене на улиците в София ще трябват 7 милиона лева. Калкулацията е направена от Столичен инспекторат, цитиран от bTV. Преди ден съдът реши, че улиците в столичния град трябва да се мият поне два пъти месечно през лятото. Според хората, живеещи в широкия център, терените там се чистят най-много веднъж в годината. А за данъците, които гражданите там плащат, те искат много повече. В момента Столична община мие улиците в София на базата на изготвена план сметка, а средствата се формират от такса битови отпадъци, която софиянци плащат. Това обясни преди ден кметът Фандъкова и допълни, че всичко това трябва да се съобразява.  

comment 0
visibility 1242
миене

Без коли по "Александър Малинов" и "България" заради миене на Южната дъга

Миенето на Софийски околовръстен път- Южната дъга, ще внесе изменения в трафика на колите по определени улици и булеварди, съобщават от Столична община. Влизането на коли по централното и северното платно на Околовръстния път се забранява от 23 часа на 11 юли до 05 часа на 12 юли в участъка от „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Автомобилите могат да ползват локалните платна в същия участък. Ето кога и къде ще има забрани заради миенето на Южната дъга:От 23.00 часа на 12.07.2019 г. до 05.00 часа на 13.07.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно платно на Софийски околовръстен път в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“. Движението на коли ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък. Влизането на автомобили по централното южно пътно платно на Околовръстния път участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“ се забранява от 23.00 часа на 13.07.2019 г. до 05.00 часа на 14.07.2019 г. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.  

comment 0
visibility 905
Качество на въздуха в София

Съдът: На таблата по спирките да се изписва концентрацията на ФПЧ

На електронните табла на спирките на градския транспорт да се изписва концентрацията на фини прахови частици (ФПЧ) във въздуха в София. Това постанови Софийски градски съд днес на поредното заседание по делото срещу Столична община за замърсяването на въздуха. Гражданите трябва да получават ежедневно информация за качеството на въздуха, смята съдът. От Московска 33 трябва два пъти месечно да се мият вътрешнокварталните улици, както и големите, общественозначими пътни артерии на столицата, предаде БНР. Делото бе отложено за ноември т. г. Темида иска експерт да направи екологичен анализ на качеството на въздуха в София. Запитване вече е направено до БАН. Столична община трябва да представи до 2 седмици план за изграждане на велоалеи от крайните квартали до центъра на София. В момента ежедневна информация за качеството на въздуха се публикува на официалния сайт на Столична община. Тя показва среднонощна концентрация на ФПЧ в различни райони на София. Удовлетворени от постановените временни мерки на съда са неправителствени организации, които заведоха дело срещу Столична община преди 2 години.

comment 0
visibility 1245
миене на улици

Тръгва миенето "на карета" във "Възраждане"

Стартира миенето на улиците в район "Възраждане" по "карета". Дейността ще се проведе от днес до 11 юли, съобщават от Столичен инспекторат. Добре е шофьорите да не паркират по улиците, където ще се прави обработката, за да не пречат на екипите. Ако машините не са преместени доброволно, ще бъдат репатрирани по други улици.  

comment 0
visibility 856
миене

Започва миенето "на карета" в "Триадица"

Започва миенето "на карета" в район "Триадица". Дейностите ще се извършат на 4 и 5 юли, съобщават от Столичен инспекторат. Те напомнят на шофьорите да не паркират на улиците, обявени в графика. Принудително ще се местят колите, които пречат на работата.  Приключи миенето "на карета" в "Красно село". Бяха обработени 55,539 дка.,включващи улици и булеварди.

comment 0
visibility 1573
миене

Започва миенето на улици в "Красно село" (СНИМКИ)

Миенето на улици в район "Красно село" започва от днес- 1 юли и ще продължи до 3 юли. То ще се извършва по определена схема, съобщиха от Столичен инспекторат. Заедно с това ще се дезинфекцират и контейнерите за боклуци. От Инспектората напомнят на шофьорите да не паркират на улиците, които са посочени в графика за миене. Автомобилите, които пречат на екипите, ще бъдат местени принудително в съседни улици.  

comment 0
visibility 562
миене на кофи

Миене на контейнери за боклук осмърдя "Дружба" 1

Голяма търговска верига си изми контейнерите за боклук и докара нетърпима миризма в целия квартал "Дружба" 1. Хората с погнуса минаваха покрай мястото, а повечето си бяха сложили кърпи или шалове на устата, за да избегнат вонята , видя Столица.bg.   Гражданите  се чудеха дали от веригата за хранителни стоки имат разрешение за подобно  миене и дали то трябва да се прави, когато хората се прибират от работа.         

comment 0
visibility 524
Южна дъга

Мият Южната дъга

Миенето на южната дъга започна още вчера, 10 юни. Заетите с тази дейност работят в интервала 00.00 ч. до 05.00 ч., информират от Столичния инспекторат. От институцията апелират към шофьорите, движещи се по Околовръстния път да се съобразяват с наложените ограничения и да са изключително внимателни по отношение на безопасната скорост, с която управляват автомобилите си. Столична община има ангажимента да почиства и поддържа 45 км от Околовръстен път. До 18 юни ще продължи миенето на участъка, като работниците ще се съобразят с метеорологичните условия.