Тема: незаконни постройки

comment 0
visibility 2034
Събаряне на незаконни постройки в район Илинден

Разчистват събореното гето в Илинден, 42 души са настанени в приют (ВИДЕО)

Продължава разчистването на останките от незаконни постройки в гетото на столичната улица Суходол 3 в район Илинден. В понеделник там започна премахването на къщите. Процесът стартира през 2017 г. и поетапно се премахваха. Всеки ден недоволни роми са при кмета на района Иван Божилов. Същевременно пък той трябва да следи и за дейностите по разчистването на терена, тъй като е отговорен за премахването на гетото в района му.  Преди събарянето над 140 души са изведени от мястото. "До момента сме настанили 42 души за 3 месеца в приюта. Само те имат лични карти. Оказа се, че повечето  от обитателите от деца не са си извадили лични карти, а вече са на по 30 - 40 години", коментира пред Столица.bg Иван Божилов. Всички, които са живяли в зоната с незаконни постройки са без адресна регистрация в София. Няма напрежение в района.

comment 0
visibility 3027
Събаряне на незаконни постройки в Захарна фабрика

Продължава събарянето на незаконни къщи в "Захарна фабрика"

Продължава събарянето на незаконни постройки в Захарна фабрика, район Илинден в столицата. И днес багерите ще премахват сгради в гетото. Няма напрежение и има засилено полицейско присъствие. Кметът на район Илинден Иван Божилов заяви, че хората са предупредени още през 2017 г. какво ще се случи. Общо незаконните посторйки били 143 и се премахват поетапно още преди две години. Ромите, които отговарят на условията ще бъдат настанени в общинско заведение за 3 месеца. В гетото живеели над 400 души и нито един няма адресна регистрация. Събарянето ще продължи цялата седмица.

comment 0
visibility 1983
Махат незаконни ромски постройки

Премахнаха 20 незаконни постройки във „Филиповци“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Продължава масово събаряне на незаконни къщи и постройки в район „Люлин“. Днес бяха съборени 20 незаконни ромски постройки в самия квартал „Филиповци“. Всички сгради са с влезли в сила заповеди, издадени от Директора на общински строителен контрол. За да не се стигне до ексцесии на място бяха изпратени екипи на жандармерията който да пазят машините. На място бе и кметът на район ''Люлин'' Милко Младенов. Това е поредното събаряне на незаконни постройки в района. Преди близо месец бяха съборени незаконни ромски постройки в местността „Смърдана“ и "фургоните" на изхода на София и голяма част от незаконните постройки по бул. „Сливница“ и вътрешността на комплекса. Събарянето на постройки ще продължи и в други части на район „Люлин“.  

Реклама
comment 0
visibility 1601
Орландовци

Махат незаконните постройки в „Орландовци“

Незаконните постройки в „Орландовци“ ще бъдат премахнати от Столична община. Това е разпоредил вицепремиерът Красимир Каракачанов. Те ще бъдат махнати от протежението на улиците „Дан Колов“, „Лавандула“ и ул. „Сините камъни“. Вицепремиерът бе сезиран за проблема на живущите в района на кв. „Орландовци“. Живущите дори са представили подписка от 517 души, те посочват, че в квартала се е формирало незаконно поселище, което се превръща в голямо гето. Проблема, обаче,  не е от днес, а от години и положението вече е нетърпимо. Живеещите в района се оплакват от лошо качество на живот, зачестили грабежи и домови кражби, разпространение на наркотици и хулигански прояви. В сигнала до Каракачанов се посочва, че от години в този район се заселват множество лица без да имат това право. Подписката е изпратена от него и до кмета на Столична община с настояване за незабавна проверка и установяване на броя и вида на незаконните постройки и да се започне премахването им. В отговор „Общински строителен контрол“ при Направление „Архитектура и градоустройство“ вече образува проверка и възложи процедурата по установяване и премахване на незаконните постройки във формиралото се гето.

comment 0
visibility 2705
Бараки Младост

Незаконни постройки между Младост и Горубляне тормозят местните жители (СНИМКИ)

Има три незаконни гета между жк Младост, околовръстен път и кв. Горубляне, които тормозят живущите там. Това пишат притеснени граждани в социалните мрежи. Те споделят, че този район е в окаяно състояние. Според тях намиращите се в зоната бараки най-вероятно са свързани незаконно с електричество, тъй като се виждат сателитни чинии и антени. В тях живеят деца, възрастни хора и животни, а замърсяването било отчайващо, алармират жителите. Хората от Младост и Горубляне се възмущават и на нехигиеничните действия на обитателите в тази местност. Те ходели до тоалетна на открити места в зелените площи, около блоковете в двата квартала. Обикаляли пияни и дрогиреани из улиците. Живеещите са притеснени за децата си, както за собствената си безопасност и здраве. Гражданите алармират всички компетентни инситуции и медии да обърнат внимание на случващото в този район.