Тема: паркиране

comment 0
visibility 1013
Автомобил паркиран върху зелена площ

Само за седмица 530 са глобени за неправилно паркиране в София

Най-много са нарушителите районите "Младост", "Витоша" и Овча купел" 530 констативни протокола са направили служителите на Столичен инспекторат за паркиране на непозволени места при проверки във всички райони на София. Санкциите са само за една седмица от 14 до 20 януари 2019 г., съобщават от контролиращото звено на Столична община.  Най-много нередности са установени в районите "Младост", "Витоша" и Овча купел". За паркиране върху тротоари, зелени площи и детски площадки са съставени 59 акта. 122 са фишовете за глоба от 50 лв. Оказа се, че за инспекторите няма почивни дни. През изминалия уикенд са хванали 197 нарушители, от тях има 9 акта и 5 фиша. Анализът от проверките на Столичния инспекторат показва, че броят на шофьорите, които паркират в детски площадки и градинки намалява. За да се предотврати спирането на неразрешените места, входовете на 90 градинки, площадки и междублокови пространства са преградени с кашпи. Те спират навлизането на автомобили в тези територии, което е опасност за живота и здравето на ползващите съоръженията, коментират от Инспектората.

comment 0
visibility 1071
Автомобил паркиран в зелена площ

211 са глобените през уикенда за паркиране на забранени места

211 нарушители за неправилно паркиране са установени в събота и неделя от Столичения инспекторат. При масирани проверки във всички райони на София е имало паркирани автомобили в зелени площи, върху тротоари и детски площадки, съобщават от Столичен инспекторат. Инспекторите са били заедно с Общинска полиция. Всички нарушители ще плащат глоби. Проверени са районите „Младост“, около Бизнес парк и „Витоша“ - ул. "Ал. Пушкин", ",Маринковица", бул. "България" и др. За двата дни на проверки са направени 197 констативин протокола, 9 акта и 5 фиша с глоба на място във всички райони на столицата. Представителите на инспектората за извършили контрол на дейностите за чистотата и зимното поддържане на територията на Столична община. Проверени са и пътищата на природен парк Витоша. Продължава чистенето на всички регулиращи движението елементи по пътните платна, както и самите улици от наноси - смеси от зимно поддържане, кал и други отпадъци. Приоритетно се обработват улиците, по които се движи масовия градски транспорт. Проверките са обхванали и измитите бул.“Н. Мушанов“, „Овча купел“, пл. Ручей, локолното платно на бул. „България“, ул. „Житница“, пл. Руски паметник, бул. „Скобелев“ и регулите на бул. „Цар Освободител“. За да не се допуска изгаряне на автомобилни губи на открито инспекторите са проверили над 30 автосервиза и пунктове за смяна, но не са открити нарушения. За мръсни камиони и замърсяване на улиците са съставени  17 констативни протокола с предписания, след като са проверени сторителни обекти в район Лозенец, Студентски и Кремиковци. Там са направени и 3 акта на нарушителите. Най- честите нарушения са непочистена ходова част на камионите, които излизат от обектите и липса на плътна строителна ограда. Проверките обхващат още наличие на камиони, които транспортират земни маси и/или строителни отпадъци без покривала и разрешен маршрут за транспортирането им. От Столичния инспекторат са минали на проверка и през битака. Хванати са търговци, които извършват дейност без разрешително за търговия на открито. Съставени са общо 4 акта за административно нарушение и 41 констативни протокола за търговия на открито без разрешителни документи.

comment 0
visibility 1448
Бул. Черни връх, ограничители

Поставиха ограничители на трамвайните релси по "Черни връх"

Ограничители на трамвайното трасе се появиха по бул. Черни връх в "Лозенец". Новата придобивка се е по трасето от кръстовището с бул. "Евлоги и Христо Георгиеви до хотел Хемус. В този участък на основния булевард в "Лозенец" най-често се правеха нарушения от шофьорите. Редовно се караше по трамвайните релси, особено за ляв завой при хотел Хемус. Новопоставените елементи по продължение на релсите са същите като обновения бул. "Константин Величков". Не един и двама са били бързаците, хванати от КАТ да карат по трамвайното трасе на "Черни връх". И въпреки всичко автомобилите минаваха по релсите. Повече от седмица ограничителите са факт, а за да не бъдат изкъртени все още има знаци за временна организация на движението. Движението в Лозенец значително се е подобрило, след като и горната част стана зелена зона от 1 ноември 2018 г. Заедно с това се ремонтираха голяма част от тротоарите по вътрешнокварталните улици и се поставиха колчета, които да не позволяват спирането на коли върху тротоари и зелени площи. Вече е нормализирано движението в квартала и има ред с паркирането, доволни са жителите на Лозенец.

Реклама
comment 0
visibility 923
Камион изхвърля земна маса на нерегламентирано място

55 акта за ден направиха от Столичен инспекторат за паркиране

Не един, а два акта получи шофьор на камион от служители на Столичния инспекторат. При проверка на Околовръстен път инспекторите са хванали на място нарушител. Шофьорът на камиона е получил глоба  за превозване на земни маси с непочистена ходова част и изхвърлянето им места, който не са регламентирани за изхвърляне, съобщиха от Столична община. Инспекторите са безкомпромисни и продължават с ежедневните проверки. Водачите на камиони да спазват изискванията на Наредбата и  да не превозват товари без направление, уплътнена каросерия и  с непочистена ходова част, защото замърсяват  улиците и околното пространство, препоръчват от Инспектората. Обикновенно те нарушават Наредбата за управление на отпадъците и опазване и поддържане на чистотата на територията на Столична община. 25 нарушители са установили от Столичния инспекторат и Общинска полиция в сряда, само в района на Младост.  Всички те са паркирали  на непозволени места. Акцията на служителите на Столична община е била по подадени от гражданите сигнали. В Младост нарушителите са заловени в близост до Бизнес парка. На всички са съставени констативни протоколи, а трима от шофьорите са получили фиш. В район "Витоша" проверяващите са минали по бул. "Т. Каблешков" до Околовръстен път и са установили 30. АВтомобилите им са били паркирани върху тротоар. За всяко нарушение е съставен констотивен пртокол като нарушение на на чл. 28 ал.1 т. 7 от Наредлбата за организация на движението.

comment 0
visibility 1429
Ул. Манастирска и ул. Гео Милев

Хаос с паркирането тормози жителите на "Слатина" (СНИМКИ)

Хаос с паркирането тормози жителите в столичня район Слатина. Проблемът е особено сериозен на ул. Манастирска в кв. Гео Милев, която е в близост до ОД на МВР София. Там автомобилите спират върху нерегламентиран терен, който е до завой и пречат на видимостта, сигнализираха пред Столица.bg граждани. Паркираните автомобили се превръщат в предпоставка за катастрофи, тъй като няма видимост и затруднява движението от ул. Гео Милев по ул. Манастирска, коментират недоволни столичани, които минават по улицата. Там, на кръстовището с ул. Гео Милев дори е имало знак за еднопосочно движение, но той е премахнат незнайно от кого и автомобилите се движат в двете посоки. Другият проблем в район Слатина е със спирането на автомобили по ул. Голаш. Улицата е успоредна на бул. ситняково. Напрежение се създава заради коли, които паркират върху тревни площи и детски площадки в края на ул. голаш откъм Каймакчалан. И за двете места има подадени сигнали в районното кметство, до засега няма резултат, а безразборното паркиране продължава.  

comment 0
visibility 464
Буферен паркинг

Буферният паркинг на "В. Левски" ще е готов през август

Буферен паркинг със 193 места на метростанция "В. Левски" ще заработи през август т. г. Довършителните ремонтни дейности ще извърши фирма "Калистратов група" ООД, а срокът за изпълнение на поръчката е 6 месеца, научи Столица.bg.  Буферните паркинги вече се управляват от ЦГМ. Подземният паркинг на спирката на метрото "В. Левски" ще предлага и услугата "Паркирай и пътувай", която е комбинация от ползване на личен автомобил, безплатно паркиране, но придвижване в столицата с метрото. Още два паркинга се предвижда да се ремонтират. Това  е подземният до Централна гара със има 73 места и един надземен в "Надежда". 10 обществени надземни паркинга и 4 подземни буферни стопанисва ЦГМ. Буферните паркинги са на метростанциите Джеймс Баучер,  577 места, Цариградско шосе, 1253 места и два на Бели Дунав, с по 349 места и 118 места. Столична община с договор предостави на ЦГМ още два буферни паркинга, които също трябва да се довършат. Те са бул. Сливница в Люлин, който е с 262 паркоместа и на Централна гара, със 73 паркоместа. За тези паркинги все още не е пусната процедура за изпълнител на ремонтните работи. Услугата, която предлага ЦГМ - "Паркирай и пътувай" на буферните паркинги в София са част от политиката на Центъра и Столична община за насърчаване на предвижване с градския транспорт. 26 млн. лв., което е около половината от приходите от платеното паркиране са инвестирани от ЦГМ в подобряване на паркирането в столицата. Още през есента стана ясно, че ЦГМ дава около 2 млн. лв. за ремонт на тротоарите и поставяне на антипаркинг колчета в новите зони за платено паркиране. До сега ремонтирани са тротоарите на ул. Странджа между  Т. Александров и Ал. Стамболийски. Работи се и по ремонта на ул. Братя Миладинови и на Лайош Кошут. Скоро ще се обновят и тротоарите  по ул. Самуил, ул. Лозенец и  ул. Княз Борис Първи.

comment 0
visibility 1658
Паркиране на тротоара пред бл. 329 в Красна поляна

Столичен инспекторат наложи 23 глоби за паркиране в Красна поляна

Служители на Столичния инспекторат наложиха 23 санкции за неправилно паркиране вчера в район Красна поляна. Почти половината от тях - 12, са на живеещи в блок 329. Това съобщи пред Нова телевизия началникът на инспектората в Красна поляна Владимир Петров. Причината за глобите е неправилно паркиране. Потърпевшите от бл. 329 пък са недоволни и обвиниха инспекторите, че налагали наказания избирателно. Протоколи за нарушение са съставени на собствениците на леки коли, които са били паркирани на тротоара през жилищната сграда. Същевременно с това предсатвителите на Столичния инспекторат били пропуснали паркираните в зелени площи автомобили. Не можем едновременно на всички да наложим санкции, обяви началникът наиспекторите в района. Единият от жителите на блока има две санкции, съставени на 2 и 3 януари. "Този тротоар е неизползваем, защото е между двата входа. Да променят тротоара", неволства единият от нарушителите. 

comment 0
visibility 665
паркиране

Безплатни синя и зелена зона в София

Безплатно е паркирането от днес в центъра на София. Достъпът е свободен и без да се плаща в синята и зелена зона в столицата, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От днес до 26 декември т. г. може са спират автомобилите без да се таксуват. Зоните ще са валидни в периода от 27 до 31 декември включително. В първия ден на Новата година също ще е безплатно. Въпреки безплатното паркиране в посочените дни шофьорите да бъдат внимателни, защото паяците ще дежурят. Ще се вдигат автомобили, спрели на нерегламентирани места, като пешеходни пътеки, спирки, зелени площи. 

comment 0
visibility 645
Паркиране на ст. Васил Левски

Анатоли Илиев: Няма стадион без места за паркиране за спортна дейност

По специална схема на НАГ и ЦГМ ще се разпределят местата за паркиране в пространството на националния стадион "Васил Левски" от кортовете на "Левски" до езерото Ариана, научи Столица.bg. Днес с решение на СОС около 12 декара площ бе прехвърлена за безвъзмездно ползване за 5 години от Министерството на младежта и спорта. Така по одобрената схема спортното министерство ще ползва за служебни автомобили или с абонамент. В момента там цари хаос и всеки спира където и както си иска. А това определено затруднява придвижването на пешеходци към Борисовата градина. Особен проблем е за майките с колички, тъй като минават като в лабиринт, за да стигнат до парка. С прилагането на схемата на ЦГМ там ще се въведе ред при паркирането. "Спортното министерство да си решава как ще ползва пространството за паркиране. По света няма стадион, на който да няма места за спиране на автомобили на служебни лица, спортисти и за спортна дейност. Нормално е и ММС да могат да спират на националния стадион. На "Васил Левски" тренират елитни състезатели, има мачове, има турнири, има много състезания - национални първенства и международни турнири и няма нито едно място за спорта. Нормално ли е?", коментира пред Столица.bg Анатоли Илиев. Учудващо е, че няколко общински съветници бяха против прехвърлянето на площа на ММС. Докладът бе внесен от председателя на Постоянната комисия за спорт Анатоли Илиев, който е и секретар на София - Европейска столица на спорта и бивш лекоатлет. Вносители с него са и общинските съветници Димитър Антов и Тодор Цанев.  Контролът на даденото на ММС пространство ще се извършва от ЦГМ, който ще следи за спазване на утвърдената вече схема. А нарушителите ще бъдат вдигани с паяк. От 1 септември т. г. другата част около ст. Васил Левски от кортовете на Левски към централния вход на стадиона, стана платен паркинг и се управлява от общинското "Пазари Запад".  

comment 0
visibility 565
Забрана за паркиране

Забраняват паркирането на бул. „Джеймс Баучър”

Столичната община променя организацията на движението в София заради събитие на посолството на Китайската народна република.  По този повод се забранява престоят и паркирането на бул. „Джеймс Баучър”, в участъка между ул. „Милин камък” и ул. „Св. Седмочисленици” от 15 часа на 18 декември. Изключение ще има само за автомобилите на гостите, поканени на приема. 

comment 0
visibility 427
Забрана за паркиране

Забраняват паркирането на на ул. „Георги Бенковски”

Въвежда се временна организация на движението заради провеждането на концерт в зала „България”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 12.30 до 20.00 часа на ул. „Георги Бенковски” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков. Изключение ще бъдат само автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.