Тема: Гърция

comment 0
visibility 579
туризъм

Софиянци със средни доходи са най-честите почиващи в Гърция

Хора от София със средни и по-високи доходи са най-честите туристи в Гърция. Причината - за тях южната ни съседка е толкова близо, колкото и родното Черноморие. Това сочат данни от изследване нагласата на българина за лятната ваканция, дело на bTV и "Маркет линкс". Близо половината българи са казали, че ще почиват у нас, 9 процента са фенове на Гърция, 8 на сто са посочили други страни. Нагласите на нашенците към родното Черноморие са сериозно завишени. 86 процента смятат, че в морските курорти е презастроено, 65 - че е доста мръсно, 45- че обслужването е лошо.  

comment 0
visibility 705
София

В София е по-лесно да се купи жилище отколкото в Гърция или Румъния

В София е доста по-лесно да си купиш жилище, отколкото в Гърция или Румъния. Това сочат и показателите на ООН, съобщи председателят на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи Георги Шопов, цитиран от bgonair.bg. За последните 20 години цените на имотите в София са се покачили с около 100 процента. Така в райони с добра инфраструктура и метро квадратният метър се предлага около 800 евро, на други места в южните райони е около 900 евро. Има цени за всеки вкус и джоб, защото в определени квартали квадратен метър жилище стигат хиляди евро. Скачането на имотите в София е нормална тенденция, тя се отчита и в световен мащаб. Просто жилището е стока от първа необходимост. Според Шопов ако се увеличи предлагането и цените ще паднат. Но това може да стане чрез различни мерки на управляващите. Примерно да се намали административната тежест, което оскъпява продукта и свива предлагането. Така то ще се увеличи и цените ще се нормализират.  

comment 0
visibility 550

Чужденка падна от лифта в Драгалевци

Младо момиче от Гърция е паднало от драгалевския лифт. 24-годишната дама е полетяла от около 5 метра височина. Инцидентът е станал в ранния следобед. Повикана е линейка, която е откарала пострадалата във ВМА, информира Нова ТВ. Момичето е без опасност за живота, но информацията е, че и двете й ръце са счупени. Все още не са известни причините за случилото се.