Тема: изток

comment 0
visibility 1803
Обир посред бял ден в "Изток": Упоили домашните любимци и взели 4 хил. лв.,

Обир през деня в "Изток": Упоили домашните любимци и взели 4 хил. лв., бижута и монети

Обир и то посред бял ден е станал в столичния квартал "Изток", буквално на метри от хотел "Плиска". Апашите са си действали без проблем, след като упоили домашните любимци. Те са задигнали 4000 лв., бижута и старинни монети, разказват от Нова телевизия.    „Обирът се е случил между 09.00 и 11.00 ч. Апартаментът беше обърнат, разхвърлян, а патронът счупен с течен азот. Животните спяха непробудно”, разказа потърпевшата Милена Стоянова пред камерите.   По думите на жената в дома им е имало толкова пари, тъй като майка ѝ е касиерка на входа. „Повече от половината сума беше събрана от съседи за ремонт. Подозирам, че някой е знаел, че майка ми е касиер и в дома ни има повече пари в момента”, каза още жената.    

comment 0
visibility 1273
Тротоарите в квартал "Изток"- реновирани и готови до дни

Тротоарите в квартал "Изток"- реновирани и готови до дни

Тротоарите в столични квартал "Изток" са реновирани и отново ще могат да се ползват от гражданите. След половин век те отново се изграждат и вече са почти готови. За това съобщи в социалната мрежа кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Той провери как работят бригадите по улиците "А.П.Чехов" и ул. "Майор Ю.А.Гагарин".   "Приоритетно ще работим по тротоарната мрежа, като основно това ще се случи в ж.к."Изток". Там положението е най-нетърпимо" сподели кметът във Фейсбук.  

comment 0
visibility 892
Над  40 пейки в "Изток" са ремонтирани

Над 40 пейки в "Изток" са ремонтирани (СНИМКИ)

Към края си е обновяването на дъските на повече от 40 пейки в столичния квартал "Изток", съобщи кметът  на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев в социалната мрежа.    Ремонтират пейките в градинката на КАТ   Основно е подменена дървенията на парковата мебел в градинката на КАТ и в забравената от години площадка между блоковете 24 и 25.    Кметът е категоричен, че не е нормално в един от най-елитните райони на София да няма къде да седнат майките, възрастните и всички желаещи.  

Реклама
comment 0
visibility 2328
Софийските Център, Mлaдocт, Лoзeнeц и Изтoĸ показват устойчовст в цените на

Софийските Център, Mлaдocт, Лoзeнeц и Изтoĸ показват устойчовст в цените на имотите

Пет са софийските райони, в които се показва устойчивост на цените на имотите. Това Цeнтъp - Средец, Южeн, Mлaдocт, Лoзeнeц, Изтoĸ и вepoятнo те ще имат най-малък спад в цeнитe нa жилищaтa през времето на епидемия и икономическа криза, пише money.bg. Прогнозата е на eĸcпepти в oблacттa нa нeдвижимитe имoти. Те изброяват три фактора, ĸoитo oпpeдeлят ycтoйчивocттa нa цeнaтa нa имoтa - ceгмeнт, лoĸaция, cъcтoяниe. "Πpeди нacтъпвaнeтo нa пaндeмиятa, нaй-лиĸвидни бяxa имoтитe cлeд ocнoвeн peмoнт. Πpeдпoлaгa ce, чe тaзи тeндeнция щe ce зaдъpжи, тъй ĸaтo чиcтo тexничecĸи тeзи имoти щe пoзвoлят нa нoвoдoмцитe дa oбитaвaт нoв, yютeн дoм, бeз дa пpeминaвaт пpeз pиcĸoви пpoцecи в нecигypни вpeмeнa", коментира Гeopги Янĸoв, yпpaвитeл нa Рrіmо+.

comment 0
visibility 2874
наемите в София

Наемите на жилища в София: Най-ниски във "Военна рампа", най-високи в "Изток"

  Нaй-eвтинитe нaeми в Coфия ca в ĸвapтaл "Boeннa paмпa", ĸъдeтo и aпapтaмeнтитe ce oтдaвaт нaй-бъpзo (17 дни). Цeнитe тaм ca мaлĸo нaд 250 eвpo зa жилищe. Ha дpyгия пoлюc e ĸв. "Изтoĸ", ĸъдeтo нaeмитe зa aпapтaмeнт нaдxвъpлят 500 eвpo. Teндeнциятa нa пaзapa в cтoлицaтa e нapacтвaнe нa нaeмнитe цeни c 2,8%, пoĸaзвaт дaнни oт гoдишния дoĸлaд нa cпeциaлизиpaнaтa плaтфopмa осеnіmе.bg, цитирани от money.bg.   C пoĸaчвaнeтo нa цeнитe нa имoтитe и тeзи нa нaeмитe ce зaвишaвaт, ce зaбeлязвa в пo-гoлямaтa чacт oт paйoнитe в Coфия. Bъпpeĸи тoвa, в няĸoи cтoлични ĸвapтaли ce нaблюдaвaт и знaчитeлни cпaдoвe. Πpeз минaлaтa гoдинa нaпpимep в "Kpacнo ceлo", "Mycaгeницa", и ж.ĸ. "Зaпaдeн пapĸ" нaeмитe ca cпaднaли c нaд 15%. B "Гoцe Дeлчeв", "Peдyтa" и Bpъбницa" цeнитe ca cпaднaли c мaлĸo нaд 5%.    Ha фoнa нa тoвa, в дpyги ĸвapтaли в cтoлицaтa ce нaблюдaвa тeндeнция нa cилeн pъcт. Дocтa гoлямo пoĸaчвaнe нa цeнитe - c нaд 20%, имa в няĸoлĸo ĸвapтaлa - тoвa ca "Бъĸcтoн", "Явopoв", "Бoянa" и "Boeннa paмпa".    Cpeднитe цeни нa нaeмитe в Coфия вapиpaт oт 200 дo 500 eвpo, ĸaтo нaй-жeлaнитe ĸвapтaли, пo тpaдиция, ocтaвaт южнитe - тe ca нaй-пpeдпoчитaни и oт ĸyпyвaчитe нa нoв дoм, coчaт дaнни нa пoвeчeтo имoтни aгeнции. B пoвeчeтo цeнтpaлни и южни ĸвapтaли в cтoлицaтa, нaeмитe нaдвишaвaт 400 eвpo.   Дaннитe зa 2019 г. coчaт, чe нaeмитe зa eднocтaйнитe aпapтaмeнти в cтoлицaтa дocтигaт 275 eвpo, двycтaйнитe - oĸoлo 350 eвpo, тpиcтaйнитe - 480 eвpo и мнoгocтaйнитe ce пpeдлaгaт cpeднo зa 750 eвpo.    Bpeмeтo зa oтдaвaнe пoд нaeм в Coфия вapиpa мeждy 10 и 45 дни, ĸaтo cпaд в пpeдлaгaнeтo имa пpeз лeтния ceзoн и зacилвaнe нa пaзapa пpeз eceнтa.  

comment 0
visibility 2286
багери

Започна работата по нова детска площадка в ж.к. "Изток"

Багери влязоха в междублоковото пространство на улица "Пиер Дегейтър" 2 в ж.к. "Изток".Този път обаче не става въпрос за нещо лошо, напротив - поводът е повече от приятен. Там ще се изгради нова, голяма детска площадка. Новината съобщи в социалната мрежа кметът на район "Изгрев".    След като площадката бъде готова, най-малките жители на квартала ще се радват на чисто и подредено място с много нови съоръжения за игри и приятна зеленина.     

comment 0
visibility 3995
кражби

Жителите на "Изток" вдигнаха ръце от масови домови кражби

Жители на столичния квартал „Изток” се оплакват от набези на крадци. Почеркът е един и същ - не ровят грубо, влизат посред бял ден през терасата и след себе си оставят минимум следи. Потърпевшите се усещат часове след като са се прибрали у дома. Един от пострадалите е Росен Шаламанов. В неговия дом също е влизал крадец цели три пъти, разказват от Нова телевизия.    Неизвестният „неканен гост” е разбил дограмата и е изкъртил единия секюрити райбер. „Той си е влязъл. Не знаем къде и какво е търсил. Покатерил се е по решетките на съседа отдолу. Ако е бил само един човек и трите пъти, първо е откраднал бижута и стотинките от погачата на детето. Вторият път само бижута, и третият път, според нас, нищо”, обяснява Шаламанов пред камерите.   Александра Владимирова е решила да защити апартамента си със същите секюрити райбери, но нямало ефект. По думите ѝ за последните два месеца в блока е имало 4 кражби. „Има елемент на страх”, споделя тя.   „Мерките, които могат да се предприемат, са много. Може да се започне със секюрити райбери, минава се през укрепване на дограмата, през по-надеждни ключалки и се стига до алармени системи – т.нар. СОТ”, обясни пред медията експертът по сигурността Здравко Дрелиев.  

comment 0
visibility 6362
имоти

Най-скъпите жилища в столицата са в "Център", "Изток" и "Иван Вазов"

Най-бързо поскъпват жилищата в "Люлин" на фона на останалите квартали в столицата, сочат данни на компания за недвижими имоти,цитирани от "Труд".   Средната цена на апартаментите в "Люлин" е 722 евро за кв. м към средата на миналата година, което е ръст със 7,44% за година. Основната причина за това може би е фактът, че жилищата в "Люлин" все още са едни от най-евтините в столицата. Това стимулира интереса на купувачите, а с нарастването на цените "Люлин" се доближава до останалите райони в София.     По-евтини са апартаментите в "Обеля" (средно 710 евро за кв. м) и в кварталите "Сердика" и "Свобода" (705 евро за кв. м). Като в тези райони цените също нарастват с изключително бързи темпове – 7,25% ръст за година в "Обеля" и 6,17% в "Сердика" и "Свобода".   В още няколко столични квартала апартаментите вървят под 900 евро за квадрат – например в "Овча купел" (893 евро), "Надежда" (822 евро), "Дружба" (844 евро), "Сухата река" и "Хаджи Димитър" (по 818 евро). Като цените на апартаментите във всички тях са нараснали с над 6% за година и така изпреварват повишението на цените в по-скъпите столични квартали. Разбира се има и някои изключения. В "Красна поляна", където цените са сравнително ниски – средно 786 евро за квадрат, цените също вървят нагоре със стабилни темпове от 5%, но увеличението е по-малко отколкото в "Дружба", "Суха река" и "Хаджи Димитър".   Средната цена на жилищата в столицата достигна 1035 евро на кв. м, при 985 евро/кв. м година по-рано. Това представлява ръст от 5,34%. Най-скъпо продължава да е в "Иван Вазов", "Център" и "Изток", съответно с 1482 евро, 1442 евро и 1422 евро за кв. м. Апартаментите в тези най-желани райони също поскъпват с много бързи темпове от 4,5-5% годишно.   Челната петица на кварталите с най-скъпи жилища се допълва от "Лозенец" (1391 евро/кв. м) и "Яворов" (1285 евро/кв. м). Повишението на цените в тези два квартала е с почти едни и същи темпове – малко над 4%.  

comment 0
visibility 1175
гризачи

Пръскат срещу гризачи в "Дианабад", "Изгрев" и "Изток"

Обработка срещу гризачи започва днес след 9 часа на територията на кварталите "Дианабад",  "Изгрев" и "Изток". Третирани ще бъдат всички паркове и градинки в трите квартала.   Обработката се прави съгласно указание № СОА18-ВК08-10603-[48]/14.03.2019 г. на зам. кмета на Столична община направление „Зелена система, екология и земеползване“.      

comment 0
visibility 2743
Градинки

12 градинки в "Изток" и в "Дружба" напълно обновени от доброволци

Доброволците са обновили кварталните градинки, като са осигурили парите за почистване и пребоядисване сами. Идеята на младите хора е площадките да бъдат място за игра на децата от двата квартала, както и места за социални контакти, съобщава БНР. 200 столичани са се включили до момента в инициативата "Бъди обществено полезен", която официално стартира на 3 март т. г. с почистване на градинка в кв. "Изток". Младежите са изчистили кварталните градинки от боклуци, пребоядисали са пейките и детските съоръжения. Вече са се специализирали и в поправката на счупените катерушки, похвалиха се доброволци от инициативата.  

comment 0
visibility 1371
пожарна

Запалиха "Алфа Ромео" в "Изток"

Лек автомобил "Алфа Ромео" е бил запален снощи към 22.40 в столичния квартал "Изток". На място са пристигнали екипи на пожарната и полицията, съобщават от МВР. От пламъците е пострадал и паркиран в близост "Опел Зафира". Той се оказал собственост на скулптора и общественик проф. Велислав Минеков. Направен е оглед на място, по случая има образувано и досъдебно производство. В момента се изясняват всички факти и обстоятелства около инцидента. Работи се и по версията за умишлен палеж на "Алфа Ромеото".      

comment 0
visibility 950
Слънчева градинка

Столичани ще чистят "Слънчевата градинка " в "Изток"

Млади и стари от столицата се организират сами, за да облагородят "Слънчевата градинка" в "Изток"- зад блока на улица "Методи Попов" №4.Хората ще премахнат бурени, ще подменят едно или друго съоръжение. Ако се налага ще има и пребоядисване на уредите. Доброволците ще работят в локацията на два пъти- тази събота и неделя и на 29-30 юни. Това става ясно от информация в социалната мрежа. Облагородяването на мястото е организирано от инициативата "Бъди общественополезен". Тя цели развитие и утвърждаване на гражданското общество чрез личен пример и активно гражданско участие. Стартира на 3 март тази година. И до момента има "оживени" много паркове, пространства между блоковете и градинки в район "Изток". В събитията може да участват хора от всички квартали. И след това да пренесат наученото в собствените си райони.    

comment 0
visibility 1663
топла вода

"Дианабад", "Изток" и "Лозенец" без топла вода до 18 юни

Три столични квартала започват седмицата без топла вода. Става дума за "Дианабад", "Изток" и "Лозенец". Неудобството ще продължи до 24 часа на 18 юни, съобщават от "Топлофикация София". Ето и кои са улиците, където спирането ще важи: жк. "Дианабад",  ж.к. "Изток":- между улиците „Лъчезар Станчев”, бул. „Драган Цанков”, ул.„175” и бул. „Г.М.Димитров” / в района на КАТ- София/- между улиците „Тинтява”, бул. „Драган Цанков” и бул. „Самоков” - между улиците „Еужен Поатие”, ул. „А. П. Чехов”, ул. „Тодор Стоянов” и бул. „Самоков” ж.к. "Лозенец"- карето в района на бул. „Пейо Яворов“, ул. „Стоян Михайловски“, бул. „Джеймс Баучер“, бул. „Черни връх“ и бул. „Никола Вапцаров“;- карето в района на бул. „Черни връх“, бул. „Никола Вапцаров“, ул. „Козяк“, ул. „Кишинев“ и Болница „Лозенец“;- карето в района на бул. „Черни връх“, ул. „Елин връх“, ул. „Свети Осий Кордобски“, кв. „Южен парк“, ул. „Кожух планина“, ул. „Цветна градина“ и Посолство на САЩ;- в района на бул. „Джеймс Баучер“, бул. „Черни връх“, бул. „Свети Наум“, ул. „Кръстю Сарафов“, ул. „Миджур“, бул. „Христо Смирненски“, ул. „Архитект Йордан Михайлов“ и площад „Велчова Завера“. Информацията за сроковете на спиране на топлата вода и засегнатите квартали е публикувана в сайта на дружеството www.toplo.bg и във Фейсбук. Повече подробности клиентите могат да получат на информационния телефон в Кол центъра на компанията – 0 700 11 111. „Топлофикация София” ЕАД поднася своите извинения на засегнатите клиенти за причиненото неудобство и разчита на тяхното разбиране.                      

comment 0
visibility 980
ТЕЦ ИЗТОК

Спешни ремонти оставят без топла вода "Дианабад", "Лозенец" и „Изток“

Спешни ремонтни дейности и обследване на топлопреносната мрежа ще оставят без топла вода доста столичани в периода от 10 до 18 юни, съобщават от "Топлофикация"- София. жк. Дианабад (целият квартал) ж.к. „Изток“-карето между улиците ”Лъчезар Станчев”, бул. „Драган Цанков”, ул.„175” и бул.”Г.М.Димитров” / в района на КАТ- София/-карето между улиците ”Тинтява”, бул. „Драган Цанков” и бул. „Самоков” -карето между улиците ”Еужен Поатие”, ул."А. П. Чехов”, ул.„Тодор Стоянов” и бул.”Самоков” ж.к. „Лозенец“-карето в района на бул. „Пейо Яворов“, ул. „Стоян Михайловски“, бул. „Джеймс Баучер“, бул. „Черни връх“ и бул. „Никола Вапцаров“-карето в района на бул. „Черни връх“, бул. „Никола Вапцаров“, ул. „Козяк“, ул. „Кишинев“ и Болница „Лозенец“-карето в района на бул. „Черни връх“, ул. „Елин връх“, ул.“Свети Осий Кордобски“, кв. „Южен парк“, ул.“Кожух планина“, ул. „Цветна градина“ и Посолство на САЩ-карето в района на бул. „Джеймс Баучер“, бул. „Черни връх“, бул. „Свети Наум“, ул. „Кръстю Сарафов“, ул. „Миджур“, бул. „Христо Смирненски“, ул. „Архитект Йордан Михайлов“ и площад „Велчова Завера“ Списъкът със засегнатите сгради вече е публикуван на сайта на "Топлофикация". От там поднасят извинение на потърпевшите клиенти за неудобството от липсата на топла вода.

comment 0
visibility 1385
кошчета и приказни герои

Кошчетата в "Изток" се превърнаха в анимационни герои (СНИМКИ)

Родители и деца са обновили очуканите и ръждясали кошчета и детски катерушки на улица "Юри Гагарин" 11 в столичния квартал "Изток". Така местата за игра и почивка вече са царството на миньони, кученца, добри кравички и още куп любими на малките герои от филмчетата. А няколко кутии с блажна боя превърнаха мрачните катерушки в блестящи ракети, лодки и приказни кораби. Рамо за великолепната инициатива на доброволците дадоха от район "Изгрев", /купувайки материали като дъски, шкурки,бои/ и Столичен Инспекторат, които бързо извозиха отпадъците след облагородяването на участъците. Става дума за инициативата #Бъдиобщественополезен, която основно набира привърженици в социалната мрежа Фейсбук. С две думи-доброволци от квартал "Изток" облагородяват детски площадки и градинки. Инициативата е отворена за всеки един мъж и жена. И след като участва в нея да направи същото със своите съседи и приятели там, където живее. Началото на добрата инициатива е 3 март. Хората, стоящи зад проявата, се надяват техния личен пример да вдъхнови и други доброволци да почистят и обновят обществените пространства в своя квартал или населено място.          

comment 0
visibility 1552
Цецка Цачева

Цачева подава оставка заради евтиния апартамент в кв. Изток

Правосъдния министър Цецка Цачева подава оставка заради скандала с закупуването на евтин апартамент в София. Новината потвърдиха преди минути от Министерския съвет. Тя е провела среща с премиера Бойко Борисов именно по казуса с апартаментите в столицата.Скандалът бе породен от покупката на нов апартамент в кв. Изток на много по-ниска от реалната цена. Преди два дни тя обясни пред журналисти,че е купила апартамента в груб строеж и ще доплаща за него и именно това е причината цената да е по-ниска. Вчера тя поиска от прокуратурата и антикорупционнатакомисия да проверят придобития от нея имот. Очаква се по-късно днес Цачева да де прескноференция с която да обясни мотивите си за подадената оставка.

comment 0
visibility 3256
Почистване на градинка в Изток

Доброволци почистиха градинка в кв."Изток" (СНИМКИ)

Боклуци в 105 чувала, купчини с клони и храсти събраха доброволци при почистването на градинка в столичния квартал "Изток" този уикенд. Жители на от квартала направиха основно почистване на градинката и междублоковото пространство в близост до домовете им, съобщава bTV. Групата от ентусиасти споделят, че дори не им е стигнал само един ден а се наложило да чистят целия уикенд, тъй като боклука е бил много. Те се радват изключително много, че децата им вече има къде да играят. Дори вече имат и нов проект, почистят пространството зад иракското посолство. В тяхна помощ от общината ще изпратят камион да извози събраният боклук.