Тема: направа

comment 0
visibility 111
Без коли по ул. "Панагюрище" заради работа по топлопровод

Без коли по ул. "Панагюрище" заради работа по топлопровод

Движението по столичната улица "Панагюрище" ще се промени от днес до 30 юни заради присъединителен топлопровод по улица "Будапеща". Това съобщават от Столична община.   За посочения период се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по ул. „Панагюрище“ в участъка от ул. „Будапеща“ до 29-то СУ „Кузман Шапкарев“.

comment 0
visibility 482
Започна направата на газопреносната мрежа в "Орландовци"

Започна направата на газопреносната мрежа в "Орландовци" (СНИМКИ)

В ход е вече поетапното изграждане на газоразпределителната мрежа в кв. "Орландовци". Това съобщиха в социалната мрежа от администрацията на район "Сердика". Става дума за строителни работи за „Разпределителни газопроводи и газопроводни отклонения за захранване на консуматори на опис кв.”Орландовци” - СО-район „Сердика”. Използването на газ от битовите абонати ще доведе до ниски сметки и спестяване на доста средства.

comment 0
visibility 734
Производителите: Има достатъчно суровини за направата на дезинфектанти и сп

Производителите: В столицата има достатъчно суровини за направата на дезинфектанти и спирт

Ръководството на Агенция „Митници“ проведе разговори с производители на етилов алкохол (спирт) и дезинфектанти от столицата и останалите градове, за да се установят разполагаемите запаси от суровини и състоянието на производствените мощности.    По време на разговорите икономическите оператори увериха, че разполагат с достатъчно суровини за производство при пълен капацитет.   Анализът на Агенция „Митници“ показва, че общият капацитет на регистрираните производствени мощности за етилов алкохол е над 300 000 лира средно дневно, а в данъчните складове под режим отложено плащане на акциз към момента се съхраняват над 4 000 000 литра етилов алкохол (етилов спирт), които може да се вложи в производството на медицински спирт и дезинфектанти.   Данните се потвърждават и от разпространените публични позиции на някои компании, в които те подчертават, че могат да отговарят на повишеното търсене на спирт и дезинфектанти.  

Реклама
comment 0
visibility 1489
ремонти

Без коли по бул. "Проф. Марко Семов" заради направата на нова улица

Изграждането на нова улица без изход ще промени движението на автомобилите по бул. "Проф. Марко Семов" в "Младост", съобщиха от Столична община. От 20 юли до 4 август се забранява влизането на коли по югозападното платно на трасето в участъка от ул. „Пловдивско поле“ до бул. „Андрей Сахаров“.