Тема: пропадане

comment 0
visibility 1358
Пропадна строеж и улица в Манастирски ливади

Скъсан водопровод е причинил срутването в Манастирски ливади, АПП спасиха 3 коли от пропад...

Три леки коли са спасени "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община от пропадане в строителния изкоп в Манастирски ливади-Изток, район Триадица, научи Столица.bg. По-рано днес изкопът се срупи, а с него и пропадна улицата. Строежът на жилищна сграда с магазини и две нива на гараж се намира на ул. "Боянски водопад" и "Шарл Шампо". Сигналът за аварийната ситуация е получен около 4.30 ч. тази сутрин. Пристигналите незабавно екипи на АПП с джиповете са изтеглили автомобилите, за да се пропаднат в изкопа. През септември 2018 г. до бл. 412 в Овча купел също се срути изкоп на строеж и вътре падна, паркирания наблизо Фолксваген Голф. Причината за рухването е скъсан водопровод. Не е ясно още кога точно е станала аварията, но бликащата няколко часа вода е довела да свличането на земна маса и пропадането на улицата. В момента от АПП са обезопасили района. Спряна е водата и тока. До края на деня се очаква да се пусне водоснабдяването и елетрозахранването на околоните жилищни сгради.  По проект сградата е 12-етажна в най-високата си част, 8 етажа в най-ниската. Строежът е на жилищна сграда с магазини и две нива подземен гараж. Местонахождението е в Манастирски ливади - Изток на ул. "Боянски водопад" и "Шрл Шампо". Възложител и изпълнител на строежа е Бартер ЕООД. Разрешението за строеж е от 4 юли 2019 г. с технически ръководител е инж. Нина Ламбова-Димова, сочи информационната табела на обекта. Строителните дейности са стартирали на 9 септември т. г. и сградата трябва да е готова до 2 февруари 2022 г. На строежа максимлано могат да работят 30 души, а строителен надзор е "Проконсултинг" ЕООД.

comment 0
visibility 1296
Пропадане на строеж в Манастирски ливади

Пропадна и пътят около строежа на "Боянски водопад" и "Шарл Шампо" (СНИМКИ)

Пропадна и улицата край строеж в "Манастирски ливади". По-рано днес укреплението на новострояща се жилищна сграда не издържа и се срути. Инцидентът е в столичния квартал Манастирски ливади, район Триадица. Цялата зона е отцепена. На мястото са екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) и зоната е обезопасена. Забранено е преминаването по "Боянски водопад" и "Шарл Шампо", тъй като по-голямата част от са пропаднали и са опасни. Има вероятност срутването да продължи. В зоната от ЧЕЗ са спряли електрозахранването. Тама са и екипи на ДНСК и се правят огледи. Засега не е изясняна причината, поради която се е стигнало до пропадането на земната маса и част от пътя. Предпирети са всички мерки за безопасност на живеещите около строежа, където в момента са кметът на район Триадица Димитър Божилов и заместникът му по строителство Христо Вълчанов. Той успокои живеещите наблизо, че до края на деня ще им бъде пусната водата и тока. През септември 2018 г. пропадна строеж в Овча купел до бл. 412. Срутването погълна и част от улица и паркиран на нея автомобил "Фолксваген".

comment 0
visibility 2015
пропадане

Заради строеж в близост: Пропадна улица в "Кръстова вада"

Строеж на жилищна кооперация в столичния квартал "Кръстова вада" стана причина за пропадане на улица. Инцидентът е станал тази нощ. Един от живеещите на въпросната улица- Паско Пасков, разказа за проблемите пред камерите на Bulgaria ON AIR.     Първата причина за проблемите се оказва, че строежът е доста близо до жилищна сграда. Градежът е на малко повече от седмица. Хората от района са говорили с работниците, изразявали са съмнения за начина и скоростта на работа. За толкова дълбок изкоп липсват каквито и да е укрепващи съоръжения.     Според Пасков е можело да се случи и нещо доста по-лошо. А поставените найлони предпазват обекта от допълнително овлажняване. Пасков е решил тази нощ да не спи в дома си. И лично е спрял течащата в изкопа вода. Човекът е решил да се консултира с адвокати заради пропадналата улица.  Вече има реакция от институциите по случая. Работниците на строежа пък вече се опитват да укрепят улицата и да се справят с пропадането.     

Реклама
comment 0
visibility 1470
Пропадна Самоковско шосе

Дупка зейна от пропадане на Самоковско шосе (СНИМКИ)

Големичка дупка се отвори по Самоковско шосе в резултат на натовареното движение, неподдържания път, дъждове и климатични влияния. Дупката срещу СБА е зейнала вследствие на пропадане на пътя, алармираха от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне в социалната мрежа. "Вече почти седмица я заобикаляме дупката най-покорно с навлизане в насрещното платно", предупреждават от Сдружението. Пропадането е реална предпоставка за ПТП-а и инциденти. За да не пропадне автомобил или човек в дупката, граждани са  поставили клони от елхичка и конуси, които да предупреждават шофьорите за опасността. Повече от 3 години местните жители настояват за пълна рехабилитация на пътя, който води към Самоков. Те искат да обнови настилката и да се оправят тротоарите, както и бордюри, осветление, спирки на градския транспорт и джобове. Преди седмица от организацията имаха среща в Столична община и се разбраха отново да се видят през септември. Първоначално трябва да се преработи проектът за ремонта на Самоковско, който е от 2015 г. На срещата присъстваха зам.-кметът Дончо Барбалов и представители от "Транспортна инфраструктура" на Столична община и АПИ. Те са поели ангажимент Самоковско шосе да бъде заложено за финансиране от бюджета през 2020 г.  

comment 0
visibility 2734
Магистрала Хемус пропадане

Част от платно на "Хемус" се разруши година след ремонта

Част от платното виадукта преди тунела „Топли дол” пропадна само година след като бе ремонтирано. За опасността сигнализират шофьори преминаващи ежедневно по този път, съобщава Нова телевизия. Калин Караиванов всеки ден пътува по маршрут между София и Правец. Преди дни той забелязва, че асфалтът в тази отсечка започва да пропада надолу. Положението става изключително опасно вчера заради което се образува и огромно задръстване заради намаляването на скоростта. Само преди 2-3 дни настилката се е скъсала и е станала напукана и падаща надолу. Това обаче е временно покритие и ремонта в тази отсечка не била приключила, разясни инж. Иван Досев от АПИ. В момента тази част от пътя няма как да се затвори за ремонт, тъй като такъв се извършва в другото платно и движението е отклонено. Установено е че плочата на пътя е напълно здрава и няма никакъв проблем с нея. Очаква се до края на днешния ден да бъдат направени свързващи кръпки.

comment 0
visibility 953
Велоалея пропада в Младост

Пропадна велоалея в Младост (СНИМКИ)

Колко издръжливи са новоизградените велоалеи в столицата, не е ясно. Очевидно състоянието им зависи от инфраструктурата, като например да са върху стар тротоар. Част от трасето за колоездачи в столичния Младост вече е пропаднала, видя Столица.bg. Мястото е опасно за бързодвижещи се велосипедисти и е възможно да има инцидент. Това е велоалеята в Младост, която минава покрай детския увеселителен парк "Боби и Кели" (бивш Патиланци). На метри от входа има пропадане на тротоара и около шахтата се е образувала дупка. Момчета с колела доста се бяха засилили и изобщо не забелязаха образувалата се бабуна. Така прехвърчаха, че едното едва не полетя от велосипеда си. Иначе велоалеята е съобразена с правилата за безопасност. От двете страни на входа на увеселителния парк са поставени "спящи полицаи" на трасето на колела. Така велосипедистите предпазвайки дете от атракциона, спокойно могат да полетят при перминаване през бабуната до шахтата.