Тема: три

comment 0
visibility 283
изложби

Три интересни изложби за ценителите в София през януари

Три интересни изложби продължават и през януари в столицата- в Софийската градска художествена галерия и в Галерия-музей Дечко Узунов, съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община.    „Галерия на 6-те. 120 години от рождението на Дечко Узунов” и „Думи, образи, места. 140 години от обявяването на София за столица“ са двете изложби, на които Ви кани Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко” №1).   В галерия „Дечко Узунов” (бул. „Драган Цанков“ №24, ж.к. "Изгрев") продължава експозицията, част от програма „Памет“ – "Маша Живкова-Узунова (1903–1986) - съпруга, модел и художник".  

comment 0
visibility 1368
три глоби

Столичният инспекторат:Три глоби за "Главболгарстрой" АД за груби нарушения (СНИМКИ)

Груби нарушения са допуснати от фирма "Главболгарстрой" АД при строителни дейности в столичния квартал "Изток". Нередностите са установени от екипи на Столичния инспекторат от район "Изгрев".     Първите нарушения са  установени на бул. "Цариградско шосе" №28, където  при разполагане на бетонпомпа без разрешение на пътното платно са изпочупени плочки от тротоара и капаци на резвизионни шахти. Другото голямо нарушение е разливане на бетон на бул. "Драган Цанков". За констатираните нарушения инспекторите съставиха актове за установяване  на административно нарушение и дадоха предписание за почистване на замърсените участъци.  

comment 0
visibility 2405
протести

Половин София блокирана заради три протеста

Три протестни шествия ще създадат доста пречки пред шофьори и пешеходци в столицата днес.    За 12 часа е насрочена демонстрация в защита на Валери Симеонов и избора му за заместник-председател на Народното събрание. Проявата е обявена да се проведе пред Народното събрание като протест на браншови организации, съобщават от bTV.    Вечерта ще има и контра митинг срещу Валери Симеонов. Той е на майките на деца с увреждания, които излизат на автошествие. Колоната ще премине през „Орлов мост”, а автомобилите ще обикалят и кръговото кръстовище при 4-ти километър.   Шествието под надслов „Докато има насилие, борбата продължава” тръгва от пл. „Независимост” в София в 18:30 ч., където се очакват и изказвания на участниците. После ще се отправи към Орлов мост. То е по повод Международния ден на ООН за елиминиране на насилието срещу жените.   В следобедните и вечерните часове заради мероприятията са възможни сериозни задръствания.     

Реклама
comment 0
visibility 970
капачки

Сърца за капачки се появиха в 105 СУ,11 ОУ и в 119 СУ

Три контейнера във формата на сърца за събиране на капачки вече има в три училища на територията на "Изгрев". Това са 105 СУ „Атанас Далчев“, 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“ и 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.Четвъртото сърце от инициативата "Капачки за бъдеще" е в сградата на районната администрация.    Контейнерите имат за цел да приобщят подрастващите към кампанията за набиране на средства за кувьози за болниците в страната. Това е и един вид превенция на противообществените прояви чрез благотворителност и добротворчество.    

comment 0
visibility 588
площадки

Обновиха три детски площадки в "Оборище" (СНИМКИ)

Три детски площадки са обновени след доброволческата дарителска кампания в рамките на стажантската програма на "Виваком". Реновирани са местата за игра на „Хълмчето“ (ул. „Богдан“), на МОЛ „Сердика“ – ул. „Земен“ № 3 и площадката южно от ул. „Калиманци“, съобщават от администрацията на "Оборище". Боядисани са съоръженията, където е необходимо е почистена тревата между катерушките, събрани са и отпадъците.  

comment 0
visibility 1653
авария

Три столични квартала без ток заради авария на електропроводи

Кварталите "Бояна", "Киноцентър" и част от "Манастирски ливади" са без ток заради авария в електропроводи високо напрежение, съобщиха от ЧЕЗ. Съоръженията са собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/. Заради инцидента е изключила подстанция „Бояна“ в София. Всички налични екипи на компанията в момента работят за осигуряване на алтернативно електрозахранване на засегнатите потребители. Ще се поддържа подаването на ток по резервна схема, до пълното възстановяване на повредата по мрежата на ЕСО. От Електроенергийния системен оператор обясниха и защо се е стигнало до изключването на подстанция "Бояна". Запалил се подземен кабел на ЕП 110 kV "Буерица". Огънят е засегнал и 110 kV кабел на съседния електропровод "Резиденция". Уверенията са, че до 14.30 часа ще бъде възстановено захранването на подстанция „Бояна“.  

comment 0
visibility 7189
кино под звездите

Три вечери с кино под звездите на лятната сцена НДК

Три поредни вечери столичани ще имат възможност да гледат кино под звездите на лятна сцена НДК. На 22, 23 и 24 юли ще бъдат показани филмите „Измамно богати", „Walking on Sunshine" и „Презрението". Началото на прожекциите е 21 часа, входът е свободен. Събитието се реализира с помощта на Италианската търговска камара и Френския институт. Италианската комедия „Измамно богати" на режисьора Франческо Мичикè ще даде старт на откритото лятно кино в НДК. Филмът разказва историята на любовниците Серджо (Серджо Кастелито) и Сабрина (Сабрина Ферили). Серджо е дърводелец, а Сабрина – певица. Поради финансови причини обаче нямат възможност да напуснат половинките си. Животът им се преобръща, когато приятелите на Серджо му внушават, че е спечелил 3 милиона евро от лотарията. На 23 юли ви очаква мюзикълът „Walking on Sunshine". Режисьори на филма са Макс Гива и Дания Паскуини. Лентата проследява бъдещата сватба на Мади и Раф в Пулия. Мади се приготвя за най-важния ден в живота си без да знае,че в миналото годеникът ѝ Раф е имал авантюра със сестра ѝ. Мъжът от своя страна не знае, че бъдещата му съпруга е свързана със семейството на неговата бивша. Класиката на режисьора от френската Нова вълна Жан-Люк Годар - „Презрението" от 1963 г. ще разкаже за отдалечаването на двама съпрузи, настъпило след банален инцидент в живота им. Част от великолепния актьорски състав на филма са легендите на френското кино Брижит Бардо и Мишел Пиколи. Участват още Фриц Ланг и самият Жан-Люк Годар.              

comment 0
visibility 1849
атакувани квартали

Три столични квартала атакувани заради трафик на мигранти

Три столични квартала са атакувани по време на акцията срещу най-голямата група за трафик на мигранти. Става дума за „Орландовци”, „Факултета” и „Модерно предградие”, съобщи bTV. На един от проверените адреси е намерена и постройка, в която се подозира, че са крити мигранти. Според хората от квартала там те често са виждали непознати млади мъже. По информация на разследващите, мигрантите били основно от Афганистан.На този етап в акцията са арестувани над 15 души. Освен в София, тя се провежда още и Ямболско и Бургаско. Мащабната операция се реализира от Специализираната прокуратура, ГДБОП и ДАНС.  

comment 0
visibility 1287
площадка

Правят три нови детски площадки в Банкя

В град Банкя предстои да се направят още три нови детски площадки. За да бъдат по-безопасни за децата, от администрацията на района канят всички майки и татковци, които имат какво да кажат по темата, на 3 юни от 15 часа в ритуалната зала на районната администрация. Ще бъдат чути исканията им за настилка на площадките, за вида на уредите и дори за боята, с която те да бъдат боядисани.  

comment 0
visibility 986
Борисовата градина

Представят новия устройствен план за Борисовата градина

Новия устройствен план на Борисовата градина ще бъде представен пред гражданите на 5 юни. Проекта ще бъде показан в  Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в аудитория 230. Той ще бъде на разположение на всички заинтересовани и в сградата администрацията на район ''Средец'', а също и онлайн на сайта на общината. След като бъде представен, всеки ще може да изкаже своите писмени мнения, становища или предложения до 19 юни онлайн на kr.yarichkov@sredec-sofia.org. След тази датата предложения няма да се разглеждат. На 26 юни ще бъде проведена и заключителна дискусия отново в УСАГ. Плана за най-голямата зелена площ в столицата стана готов преди няколко дни и включва изключително много промени и  ново въведения

comment 0
visibility 668
Борисовата градина

Обществено обсъждане в три района на новия ПУП на Борисовата градина

Обществено обсъждане на новия подробен устройствен план на Борисовата градина ще се проведе в три столични района. Става дума за "Средец, "Лозенец" и Изгрев", върху чиито територии стъпва паркът.Администрацията на "Средец" е пуснала на страницата си във Фейсбук материалите, които са им изпратени от НАГ за проекта, възложен за изпълнение на "Ковачев архитекти" ООД по поръчка на Столична община. Хартиените копия на проекта, които се отнасят за район "Средец, се пазят в стая 403, етаж 4 на улица "Леге " 6. Който се интересува от плана, може да получи разяснения по него всеки понеделник от 14 до 17 часа и всяка сряда между 10 и 12 часа.